GIRONA, ESCRITS, TRÀNSIT 
Patrulles mixtes amb seguretat ciutadana per cobrir el servei ordinari del Sector de Trànsit d'Olot 
SAP i SME hem denunciat que en aquest sector, per haver estat un dels que es pretenia tancar i com a conseqüència de no haver anar reposant els especialistes que van anar marxant, la capacitat per cobrir el servei ordinari és nul·la la qual cosa ha provocat l'invent de patrulles mixtes amb efectius de seguretat ciutadana. 
 
Olot, 10 d'octubre del 2023.-
 
El Sindicat Autònom de Policia (SAP) i el Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME) hem denunciat avui la incidència observada durant les nostres visites a la Comissaria d’Olot. Recordem que el Sector de Trànsit d'Olot era un dels sis sectors que va decidir tancar-se.

Per aquesta decisió, igual que la resta de sectors afectats, el Sector d’Olot va anar quedant desert ja que, en els respectius concursos no s’ofertaven les places que anaven quedant lliures. Per tot plegat i amb el pas dels anys, aquest sector ha anat perdent cada vegada més efectius i a dia d’avui, els que son no son suficients per cobrir el servei ordinari.

La solució que s’ha pres ha estat la de fer un invent i muntar patrulles mixtes entre un agent de trànsit i un altre de seguretat ciutadana. Quin és el problema que des d’ambdues organitzacions sindicals denunciem?

 
- Tenim efectius de seguretat ciutadana (nivell 1) fent funcions de trànsit (nivell 3) sense tenir la formació adequada. Cal recordar que dins les funcions de trànsit n’hi ha de molt específiques per a les quals és imprescindible haver estat format.
 
- Tenim efectius de diferents nivells retributius fent les mateixes funcions. A aquest efecte, malgrat SAP i SME vam insistir en la darrera negociació d’ampliar el reconeixement a totes aquelles situacions fruit de les quals, efectius del cos assumien funcions de categoria o nivell superior, l’Acord només contempla un complement d’especial responsabilitat per a les funcions de Cap de Torn de seguretat ciutadana. Una qüestió que la darrera sentència guanyada, el TSJC ens ha donat la raó.

Creiem que la Direcció General de la Policia ha de trobar una solució ràpida a aquest problema. És evident que cal oferir totes les places que siguin necessàries en el pròxim concurs de trànsit a fi de poder garantir la prestació del servei adequat que s’espera d’un sector de trànsit. No obstant creiem que mentre això no es produeix cal reconèixer l’esforç a aquells i aquelles que estan assumint momentàniament aquestes funcions.

Per tot plegat, des de SAP i des d’SME, en un escrit adreçat al Director General de la Policia, hem reclamat (a més del reconeixement d'aquells que no tenint plaça assumeixen les funcions) un oferiment urgent, obert fins i tot a seguretat ciutadana, que eviti per més temps els invents de patrulles mixtes d’especialistes, amb efectius d’USC que ni tenen la formació requerida, ni perceben les retribucions que haurien de correspondre-li.
 
NÚMERO DE COMUNICAT:E-56/2023 
DATA:10 de Octubre de 2023
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies