Des de la nostra organització sindical hem denunciat la distinció que es fa en segons quins dispositius especials en el quals, alguns efectius policials hi participen amb compensació per hores extraordinàries i d'altres ho fan amb hores de romanent i servei ordinari
Granollers, 28 de juliol del 2022.-
Anem superant la situació de pandèmia i Catalunya (afortunadament) recupera els festivals musicals, com el Canet Rock, Primevera Sound o Sónar entre d’altres. Així mateix s’han recuperat la presència d’espectadors en esdeveniments esportius com és la Copa del Món d’Hoquei Femení de Terrassa i d’altres.
En aquests esdeveniment, en el marc dels dispositius planificats a tal efecte, el cos de mossos d’esquadra ha activat una sèrie de recursos com son per exemple, les diferents unitats de seguretat ciutadana de les comissaries afectades o d’altres com ARRO, BRIMO, trànsit, etc.
Des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) sempre hem considerat (i així ja ho hem reclamat en altres escrits) que aquests dispositius cal planificar-los amb recursos extraordinaris ja que creiem que el servei ordinari no s'hauria de veure's afectat i cal seguir-lo garantint. En aquest sentit som conscients que bona part dels efectius policials hi van amb aquesta compensació extraordinària, però si fem aquest escrit és perquè venim a denunciar que això, no passa amb tots ells.
De fet i a títol d’exemple, el primer cap de setmana de Juliol va tenir lloc el Festival Canet Rock el qual afecta a la comissaria d’Arenys (CD de Pineda de Mar i ABP d’Arenys de Mar). Així, a més d’efectius d’aquestes dues comissaries, van participar en el dispositiu de seguretat efectius de l’ARRO i de l’ASMET. Doncs bé, si bé aquests darrers efectius van participar en el dispositiu amb hores extraordinàries, els de seguretat ciutadana ho van fer en el seu servei ordinari generant-se aixió una situació de greuge comparatiu.
El mateix ha passat amb la Copa del Món d’Hoquei Femení de Terrassa, en el qual les unitats de CODEX i GAV, van rebre compensació per hores extraordinàries però per contra, les d’USC no.
Pels extrems esmentats, la nostra organització sindical considera que un mateix dispositiu no pot generar aquesta situació de greuge comparatiu entre els efectius policials que hi participen ja que, si uns ho fan amb dispositiu especial per hores extraordinàries, també ho ha de fer la resta per evitar alhora i com diem, que el servei ordinari es vegi afectat.
És per això que, des del SAP-FEPOL, en un escrit adreçat a la Sub-direcció general de recursos humans hem instat que es facin les gestions oportunes per tal que en posteriors dispositius s’eviti el greuge comparatiu en la compensació dels efectius que hi participen. Així mateix hem instat a fer una revisió sobre la compensació que s’ha aplicat en els dispositius esmentats i a considerar una retribució retroactiva d’aquelles persones que no l’han percebuda.