METROPOLITANA SUD, COMUNICATS 
Reunió Regional de la RPM Sud de 27 de juny del 2019 
Resum de la darrera reunió mantinguda entre els Caps de la Regió, els Caps del servei d'Administració i les organitzacions sindicals representatives 
 
Sant Feliu de Llobregat, 3 de juliol 2019.-
En data de 27 de juny s’ha realitzat la darrera reunió regional entre els comandaments de la RPM Sud i les organitzacions sindicals representatives del cos de mossos d’esquadra. A continuació us fem el resum dels punts més rellevants.
  • Sant Feliu de Llobregat.
Denunciem el mal estat de les cadires, cosa que ja ha generat alguna baixa per dolors lumbars. L’Administració ens informa que s’està treballant per solucionar-ho. Ja s’han rebut dotze noves cadires i quan es tanqui la Sala de L’Hospitalet se’n portaran més. Així mateix es revisarà la resta de cadires.
  • Dispositiu de Sant Joan (ABP Gavà i Comissaries de Districte).
Des del SAP-FEPOL hem denunciat que, a diferència de l’any passat, enguany no s’hagi cobert aquest dispositiu amb hores extraordinàries. A l’efecte hem manifestat que imposar treballar (amb romanent) en dispositius com el de Sant Joan a canvi de res afecta l’estat del col·lectiu, ja que veu any rere any com es queda sense poder celebrar aquesta festa amb la seva família. Els Caps regionals ens convocaran a una reunió en la que se’ns informarà d’una manera més extensa de dades i resultats finals. No obstant ja ens han avançat que en enguany, en aquest dispositiu hi ha hagut moltes més baixes dels agents convocats. Des de la nostra organització sindical restem a l’espera d’aquesta reunió.
  • Hospitalet de Llobregat.
Gràcies a les reclamacions que des de fa més de sis mesos porta fent SAP-FEPOL reclamant una impressora/fotocopiadora a la porta, per fi s’ha aconseguit. Així ja es podrà donar un millor servei a la ciutadania.
  • ABP Vilanova.
Des del SAP-FEPOL hem reclamat una revisió de les càmeres de seguretat per evitar angles morts. Sobre la porta del pàrquing l’Administració ens manifesta que s’està a l’espera de rebre unes peces per arreglar la porta del pàrquing.
  • Manca de cobertura.
Denunciem que en algunes poblacions hi ha dificultat de comunicacions per manca de cobertura. Aquests fets posen en risc als efectius policials els quals alhora que els hi dificulten les seves tasques ordinàries. A l’efecte se’ns respon que la Regió és conscient d’aquests problemes i és per això que ja es va derivar la incidència a la xarxa RESCAT. No obstant, donades les queixes de la nostra organització tornaran a insistir i reclamaran a RESCAT que acceleri la resolució del problema.
  • Manca d’efectius.
Hi ha Comissaries que, a mes vista, saben que durant tota una setmana estaran per sota de la cobertura mínima (-3 o -4 efectius) i fins tot en alguns casos, sense cap comandament. Des de la nostra organització sindical entenem que davant baixes inesperades es pugui estar en aquesta situació durant un o dos dies. Però no és admissible que sabent amb antelació aquesta situació, no hi hagi la possibilitat de cobrir (amb hores extraordinàries) aquesta mancança d’efectius. SAP-FEPOL ha recordat que a dia d’avui encara estem en nivell 4 antiterrorista i si (esperem que no sigui així) al final passa quelcom greu, després ens haurem de lamentar. En resposta, la Regió és conscient de la problemàtica. És per això que continuen reclamant més hores extraordinàries, així com també de POE Antiterrorista. Lamentablement obtenen les que obtenen.
  • Assignació d’agents en pràctiques.
Des de la nostra organització hem demanat saber quins són els criteris per assignar un número determinat d’efectius policials que surten de l’ISPC a un territori concret. La resposta és que per part de la Regió no tenen capacitat per incidir en aquesta qüestió. Lògicament sempre demanen el màxim de nous agents.
  • Denegació sistemàtica de permisos per assumptes personals i hores acumulades.
Des de la nostra organització sindical som conscients de la brutal, vergonyosa i perillosíssima manca d’efectius que pateix tota la regió. Qüestió que des del 2016 portem denunciant dins la campanya sindical #sotamínims. Però no podem permetre (i així ho hem denunciat repetidament en el Consell de la Policia) que s’hagi manifestat a companyes i companys que, com a conseqüència d’aquesta manca d’efectius, durant tot l’estiu no es concedirà ni un sol permís d’assumptes personals o hores acumulades. SAP-FEPOL ha manifestat als Caps Regionals que és del tot INADMISSIBLE aquesta denegació i exigim que davant la sol·licitud d’un permís amb una antelació de 20-30 dies (segons el tipus de permís) és responsabilitat de la comissaria gestionar els (paupèrrims) recursos humans dels quals disposa que permeti concedir aquell permís. Els AP’s i tots els permisos dels quals disposem són un dret i a l’efecte SAP-FEPOL ja ha tret els colors a l’Administració més d’un cop davant dels Tribunals, per la denegació d’un dret sota l’excusa de la manca d’efectius. Des de la nostra organització recordem la necessitat de demanar sempre per escrit els permisos.
  • Manca de Cap d’USC a l’ABP El Prat de Llobregat.
S’està perllongant massa ja el reemplaçament del nou Cap d’USC en aquesta destinació. Des de la Regió, tot i que es veu amb bons ulls la solució proposada pels comandaments de l’ABP, no creu que fins després de l’estiu es pugui cobrir aquesta plaça de manera definitiva.
  • Col·laboració entre l’ABP El Prat i ASA.
Des de la nostra organització sindical estem a l’espera de saber si la incorporació dels nous efectius que acaben de sortir de l’Escola servirà per millorar la situació d’aquesta destinació. En cas que (com ens temem) amb els nous efectius no es millori la situació, des del SAP-FEPOL considerem oportú recuperar l’antic acord que existia anteriorment entre ASA i ABP El Prat que ajudi a la situació entre dos destins, amb realitats molt diferents. Els Caps de la Regió coincideixen amb nosaltres. A l’efecte ens emplacen a esperar veure si es cobreixen les necessitats amb la incorporació dels nous efectius. En cas de no ser així, els Caps s’han compromès a treballar en la línia proposada per la nostra organització sindical. Aquests han estat els punts tractats en aquesta reunió. En cas que necessiteu ampliar la informació de qualsevol dels punts, teniu a tot el nostre equip de delegats treballant per a tots vosaltres. 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-89/2019 
DATA:3 de Juliol de 2019
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto