TERRES DE L'EBRE, COMUNICATS 
Reunió Regional RP Terres de l'Ebre de 26 de setembre 
En data de 26 de setembre ha tingut lloc la darrera reunió regional on s'ha parlat entre d'altres qüestions de la seguretat de les peixeres, de nous vehicles, de citacions d'efectius en vacances, de l'ÀGORA, dels menors MENA i de les guàrdies d'investigació 
 
Tortosa, 1 d'octubre del 2018.-
En data 26 de setembre ha tingut lloc la darrera reunió regional periòdica que es fa entre els representants sindicals i els caps regionals de Terres de l’Ebre, en aquesta darrera reunió també va assistir el cap de l’ABP Terra Alta- Ribera d’Ebre. A continuació us fem un resum dels punts tractats:
 • Seguretat de les peixeres:
El Cap d’Administració comenta que s’està duent a terme, per part del cos, una auditoria a totes les comissaries de Catalunya per tal d’homogeneïtzar i detectar totes les mancances en seguretat, així com també les actuacions que es duran a terme. Aquesta auditoria no té terminis de temps, fet pel qual suposem que anirà per llarg. De tota manera ens comenta que a la nostra regió només hi ha una peixera, la de Tortosa, porta d’accés de la qual no dona directament dins les dependències policials sinó al vestíbul. Per aquest motiu ja s’està treballant en la modificació per tal que la porta d’accés quedi dins de la comissaria. En breu iniciaran les obres i es resoldrà aquesta deficiència.
 • Comissaria de Districte de l’Ametlla de Mar.
Després de la denúncia interposada per SAP-FEPOL per les pèssimes condicions d’aquestes dependències, el Cap d’Administració ens manifesta que des del 14 de setembre totes les màquines de climatització funcionen correctament. Així mateix se’ns confirma que a primers d’aquest mes d’octubre es procedirà a la neteja i canvi del sostre afectat per les floridures.
 • Nous vehicles.
Tant sols hi ha previst substituir les XENON de trànsit durant el primer trimestre del 2019. No obstant amb els nous pressupostos i de cares al segon semestres del 2019 s’espera poder canviar la flota de vehicles de seguretat ciutadana.
 • Àgora.
El 31 d’octubre es tancarà l’any policial 2017, moment que tothom podrà comprovar si la imputació d’aquest dispositiu és correcta. Tal i com s’ha dit en el Consell de la Policia, el pagament de l’ÀGORA està previst a la nòmina de novembre.
 • Comissaria de Tortosa.
Després de la denúncia interposada pel SAP-FEPOL en relació a les altes temperatures dels vestidors, el Cap d’Administració ens confirma que estan a l’espera d’una autorització per instal·lar ventiladors al sostre. Des de la nostra organització sindical continuarem atents que això no quedi en promeses, anant de nou a la Inspecció de Treball si s’escau.
 • Goteres al despatx d’UI Amposta.
Les goteres poden ser fruit d’un forat al sostre que es va fer per solucionar un problema anterior. S’intentarà que aquesta mateixa setmana estigui solucionat.
 • Citacions judicials en períodes de vacances.
SAP-FEPOL ha demanat que des dels mateixos serveis regionals s’excusi de la seva assistència a judicis, als efectius que es troben en període de vacances. Segons els Caps regionals el problema es donaria amb el Jutjat Penal de Tortosa, el qual ha demanat la citació expressa de tots els agents encara que estiguin de vacances. El Cap Regional farà d’interlocutor amb el jutjat per tal que, en la mesura del possible, no es citi als efectius que es troben de vacances. Així mateix, els serveis d’administració regional facilitaran un document a tots els efectius que estan de vacances per tal que el puguin presentar al jutjat i així puguin excusar la seva assistència.
 • Guàrdies Unitats d’Investigació.
A dia d’avui no està previst cap canvi en l’actual model de guàrdies de les Unitats d’Investigació. No obstant es compromet a reunir-se, durant aquest mes d’octubre, amb els Caps d’Investigació per tractar aquesta qüestió i limitar les activacions dels efectius de guàrdia.
En relació a la plaça de Caporal d’ARRO que està vacant no està previst cobrir-la. En relació a les condicions de treball dels monitors de tir, que sou obligats a ser-ho, el Cap Regional ha demanat una mica de paciència a l’espera de l’arribada del nou cap de l’Àrea.
 • Menors MENA.
Des del cos s’intenta que la DGAIA es faci responsable dels menors, però s’han vist desbordats per la seva arribada massiva. Des del SAP-FEPOL hem presentat denúncia davant la Fiscalia de Menors pel què considerem la NO assumpció de la seva responsabilitat per part de la DGAIA. A l’efecte el CME no ha d’assumir unes funcions que no li pertoquen.
 • Ralli de Catalunya.
Des del SAP-FEPOL hem preguntat per la previsió en la cobertura d’aquest dispositiu. El Cap Regional ha manifestat que la intenció és fer-ho amb alguns efectius en romanent i d’altres amb hores extraordinàries. Des de la nostra organització sindical hem mostrat la nostra disconformitat en aquesta decisió. A l’efecte no entenem que un servei que s’hauria de cobrir íntegrament amb hores extraordinàries, es faci també en ordinari més quan estem #sotamínims.
 • Manca d’efectius a la RPTE.
SAP-FEPOL, tal i com així porta fent des del 2016, ha tornat a denunciar la manca d’efectius que pateix la nostra regió policial. A l’efecte hem instat als Caps Regionals a ser conscients del sobreesforç que s’està fent i de la sobrecàrrega de treball que els efectius porten aguantant.
 • Trànsit Mora.
La nostra organització sindical ha tornat a denunciar que els efectius de Mora d’Ebre siguin requerits per cobrir el sector de Tortosa. No pot ser que, de manera constant, els efectius siguin desplaçats per cobrir altres sectors i menys per fer servei ordinari i patrullatge preventiu. Per la Ribera d’Ebre i per la Terra Alta també és necessari fer prevenció i no podem desvestir un sant per vestir-ne un altre. Per altra banda, tornem a reclamar el reconeixement del responsable d’escamot, els quals han d’assumir unes funcions que no els hi són reconegudes.
 • Patrulles mixtes Ametlla - Tortosa.
Per enèsima vegada SAP-FEPOL demana que no es facin aquestes patrulles a no ser que siguin estrictament necessari. Denunciem el fet que es forci a muntar aquestes patrulles, més quan s’ha observat que el Cap de Torn es queda sol, per fer que sobri un agent i així es pugui muntar aquesta patrulla mixta. Aquestes han estat les qüestions tractades en aquesta darrera reunió regional de les Terres de l’Ebre. Ja sabeu que si teniu alguna consulta o algun suggeriment per a la propera reunió, us podeu posar en contacte amb qualsevol dels delegats del SAP-FEPOL a la nostra regió. 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-150/2018 
DATA:1 de Octubre de 2018
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies