COMUNICATS 
El Parlament de Catalunya utilitza irresponsablement i de nou, el cos de mossos d’esquadra 
Els cossos policials de Catalunya, farts de la instrumentalització política, considerem impropi d'una societat madura que se'ns mantingui en el centre del debat polític sense valorar quines son les conseqüències que pot tenir tot plegat sobre el sistema de seguretat pública 
 
Barcelona, 1 d'octubre del 2021.-

L’any 2013, en la sessió de 28 de desembre, el Parlament de Catalunya va aprovar la Resolució 476/X per la qual s’aprovaven les conclusions de l’Informe de la Comissió d’Estudis dels Models de Seguretat i Ordre Públic i l’Ús de Material Antiavalots en Esdeveniments de Masses.

El punt II de la Resolució concloïa que el “Parlament de Catalunya havia de promoure l’aïllament i el rebuig social de la violència urbana i dels desordres públics”.

El punt III remarcava que respecte els canvis que proposava la Resolució, aquests havien de comportar “un millorament del servei públic i el prestigi del Cos de Mossos d’Esquadra”.

A l’efecte, des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) se’ns generen els següents dubtes en forma de preguntes:

Primer.- Passats gairebé vuit anys des de l’aprovació de la Resolució 476/X i davant dels fets esdevinguts des de llavors, el Parlament de Catalunya ha fet les reformes necessàries que hagin aïllat la violència urbana i els desordres públics?

Segon.- El Parlament de Catalunya, en compliment de la seves obligacions de control al Govern, ha fet les accions necessàries i ha vetllat per assegurar un millorament dels servei públic?

Tercer.- El Parlament de Catalunya ha vetllat per la protecció de la dignitat i el bon nom del Cos de Mossos d’Esquadra? Ha vetllat per tal que es garanteixin unes condicions de treball dignes i la  possibilitat de disposar dels mitjans tècnics suficients per dur a terme correctament la nostra tasca?

Les respostes a totes aquestes preguntes és clara: NO! Ni s’han fet les reformes que han provocat un aïllament de la violència, ni s’ha millorat el servei públic de seguretat i el que és més greu, la dignitat i el bon nom del cos de Mossos d’Esquadra segueix essent utilitzada egoistament, de manera partidista.
El cos de mossos d’esquadra està cansat! Esgotat de rebre per totes bandes i més, quan les persones que en formen part dediquen els seus esforços en cos i ànima en benefici d’un servei públic, penosament maltractat de manera constant.

Cal votar en seu parlamentària qüestions que una societat democràtica madura ja hauria de donar per concebudes?  Cal que de manera constant, les organitzacions sindicals que representem al cos de mossos d’esquadra hàgim de ser les úniques que sortim en defensa de la dignitat i el prestigi de la Institució? Sincerament tot plegat fa pena!

Senyores i Senyors del Parlament! En les seves mans queda també, el futur més immediat del servei de seguretat pública de Catalunya. En la seva responsabilitat quedarà evitar les conseqüències gravíssimes que es poden esdevenir com a conseqüència d’aquesta situació.

I en la seva responsabilitat quedarà també, que les persones que formem part del cos de mossos d’esquadra baixin els braços, esgotades de resistir els embats que han dinamitat l’estat d’ànim d’aquells i d’aquelles que formem part de la segona Institució més ben valorada de Catalunya (per davant fins i tot del seu propi Parlament).

  
NÚMERO DE COMUNICAT:C-133/2021 
DATA:1 de Octubre de 2021
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto