ESCRITS 
Quins son els motius pels quals es rebaixa el grau de conflictivitat dels interns? 
Després dels fets succeïts ahir, la nostra organització sindical ha adreçat un escrit al Director General de la Policia reclamant saber quins son els criteris pels quals es rebaixa el grau de conflictivitat de les persones internades als centres penitenciaris de Catalunya.          
 
Barcelona, 6 d'abril del 2022.- 
 
En data de 5 d’abril, la ciutadania ha estat testimoni de la fuga de l’intern Adrian Molina Romera. Una fuga que, per les imatges que s’han fet virals, ens permeten afirmar que havia estat preparada i organitzada.

Des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL), esperant un a ràpida recuperació de l’agent que va resultar lleument ferit, volem posar l’accent en una qüestió que no ens pot passar per alt: la rebaixa del grau de conflictivitat de les persones internes en centres penitenciaris.

La nostra organització sindical ha estat coneixedora que és freqüent la pràctica de rebaixar el grau de conflictivitat dels interns i de les internes dels centres penitenciaris. No obstant, desconeixem quins son els motius que s’argumenten per aquesta rebaixa. Fins i tot per part dels efectius del cos de mossos d’esquadra s’han realitzat notes informatives (a les quals la nostra organització sindical ha tingut accés) denunciant aquesta pràctica.

Ja avancem que no ens agradaria (en tant que ho considerem extremadament perillós) que es rebaixi el grau de conflictivitat de l’individu, no pels mèrits i la conducta del propi intern, sinó per la manca d’efectius del cos de mossos d’esquadra. A ningú se li escapa que un intern de conflictivitat alta requereix d’unes mesures superiors que si aquest mateix és de conflictivitat mitja.

Com és possible que en relació a l’intern Adrián MOLINA ROMERA, a qui en observacions li consten intents de fugida l’any 2018, evasions de centres l’any 2019, temptativa d’homicidi a agents de l’autoritat i intents d’agressió a agents que efectuaven controls de trànsit l’any 2020 sigui considerat de conflictivitat MITJA?

Com és possible que només un mes abans dels fets que ens ocupen es fes constar en les mateixes observacions de l’intern “bon comportament al trasllat” quan aquesta no és una pràctica habitual?

Des de la nostra organització sindical, en tant que considerem que s’ha posat en risc la integritat física de les persones membres del cos de mossos d’esquadra que van realitzar el trasllat exigim saber per quin motiu (amb l’historial que li consta) el grau de conflictivitat d’Adrián MOLINA es va baixar d’alta a mitja. Sota quins criteris es rebaixa el grau de conflictivitat de les persones que es troben internes i qui n’és la persona responsable de dita modificació.


Des del SAP-FEPOL no volem recordar episodis patits en el passat ocorreguts en el trasllat d’interns on en aquell cas, per contra d’utilitzar-se un extintor es van utilitzar armes de foc. Però és evident que els trasllats d’interns son moments que cal assegurar al màxim les mesures de seguretat, mesures que en cap cas poden debilitar-se per una suposada falta d’efectius.
                    
NÚMERO DE COMUNICAT:E-15/2022 
DATA:6 de Abril de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies