COMUNICATS 
SAP-FEPOL celebra que el Parlament de Catalunya garanteixi la participació sindical en el decret de reestructuració  
Finalment ha estat el Parlament de Catalunya el qui ha instat al Govern de la Generalitat a crear una taula de treball que serveixi per recollir (entre d'altres) les propostes de les organitzacions sindicals representatives del cos de mossos d'esquadra   
 
Barcelona, 4 de maig del 2023.-
 
Avui, el Parlament de Catalunya ha instat al Govern de la Generalitat de Catalunya a modificar el Decret 57/2023 de reestructuració de la Direcció General de la Policia.

A aquest efecte, el Parlament considera que el Govern (per mà del Departament d’Interior) va tirar endavant el Decret sense haver-lo debatut al Consell de la Policia, l’òrgan de representació paritària de la Generalitat i dels membres del Cos de Mossos d’Esquadra, ni amb els comandaments propis del cos, ni amb els grups parlamentaris (...)” tal i com així denunciés el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL).

És per això que el Parlament (amb la intenció de consensuar una estructura de la Direcció General de la Policia i del Cos de Mossos d’Esquadra sigui estable en el temps) ha instat al Govern a “crear una taula de treball amb: a) Comandaments de Mossos d’Esquadra, b) Consell de la Policia, i c) Grups Parlamentaris”.

La intenció no és altra que (tal i com sempre ha demanat la nostra organització sindical) de compartir els aspectes que cal millorar del Decret 57/2023 per fer-ne viable la seva aplicació (...)”.

Des del SAP-FEPOL celebrem aquesta decisió i esperem que per fi el Departament d’Interior garanteixi la participació de les organitzacions sindicals representatives del cos de mossos d’esquadra en una qüestió tant sensible com l’estructura de la Direcció General de la Policia.

Tal i com manifestéssim en la sessió extraordinària del Consell de la Policia de 20 de març, les formes amb les quals es va tirar endavant el Decret no van ser les adequades. Unes maneres que van impedir la participació de la nostra organització sindical malgrat ho reclaméssim reiteradament en el màxim òrgan de participació del cos de mossos d’esquadra.

Esperem per tant que, amb l’objectiu d’assolir el màxim dels consensos sobre aquesta qüestió, la taula de treball que es constituirà durant el proper mes de juny serveixi per consensuar una estructura que sigui positiva per al cos de mossos d’esquadra i per al servei de seguretat pública que ha d’oferir a la ciutadania la Policia de la Generalitat.
    
NÚMERO DE COMUNICAT:C-85/2023 
DATA:4 de Maig de 2023
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies