CAMP DE TARRAGONA, COMUNICATS 
Finalment s’aprovarà una bossa d’hores extraordinàries i un oferiment a la Sala 112 de Reus 
Després de les moltes gestions fetes per SAP-FEPOL i de la demanda expressa d'un segon oferiment (setembre de 2020) avui se'ns ha manifestat que així es farà, alhora que s'aprovarà una bossa d'hores extraordinària setmanal mentre no es resolgui   
 
Reus, 30 de juny de 2021.-
 
El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ve denunciant la situació que pateixen les persones membres del cos de mossos d’esquadra destinades a la Sala 112 de Reus des de l’any 2016 amb la campanya sindical #sotamínims.

Més recentment però, la nostra organització sindical ha denunciat fins i tot davant dels mitjans de comunicació i en el propi Consell de la Policia, l’afectació que sobre la salut dels efectius que hi estan destinats generava aquesta greu mancança de personal. Escrits com els darrers de 2 de març i 16 de juny de 2021 deixaven en evidència que els operadors i les operadores de sala no podien atendre ni tant sols requeriments GREUS de dotacions policials de mossos i de policies locals.

Específicament en el darrer comunicat de 16 de juny, SAP-FEPOL es posicionava totalment al costat de les més de 100 persones (operadors i operadores) que mitjançant nota informativa traslladaven la greu situació que patien.

Sobreexposició i sobrecàrrega de treball, haver de ser un sol operador per regió atenent més de cinquanta incidents en torns de vuit i dotze hores, amb dificultats per fer el divuit (havent de fer-se tres torns i sopar per exemple en torn de nit a les 00:30 hores) i denegació sistemàtica de permisos son algunes de les conseqüències que els operadors i les operadores de sala estan patint encara a dia d’avui.

Unes conseqüències que la nostra organització sindical ha traslladat al Departament i a la Sub-direcció amb la petició expressa (des de setembre de 2020) de convocar un segon oferiment de places en aquesta destinació.

Doncs bé! Després de la pressió que els efectius que hi esteu destinats heu fet amb les notes informatives, després dels reiterats escrits, comunicats i demés gestions fetes per la nostra organització sindical, avui ens han informat que està previst fer l’oferiment que SAP-FEPOL porta gairebé un any reclamant. Alhora i en tant que l’oferiment no tindrà una resolució immediata s’implementarà una bossa d’hores extraordinàries setmanals per intentar minimitzar l’impacte negatiu, que amb l’aplicació d’aquestes mesures, per fi s’ha reconegut.

Des del SAP-FEPOL (encara que tard) celebrem que finalment se n’hagin pres, de mesures correctores. Ara bé! A l’espera de saber amb concreció més dades i més dates, esperem  que tant les places de l’imminent oferiment, com la quantitat d’hores extraordinàries que es proposaran siguin les necessàries i suficients, com per reduir la càrrega de treball que des de fa massa temps ja pateixen els efectius destinats a la Sala 112 de Reus.

Per últim, la nostra organització sindical vol posar en valor la tasca ingent que totes les operadores i tots els operadors de la Sala 112 han vingut i venen aguantant. Una mostra més que evident de la professionalitat absoluta amb la qual s’estan enfrontant diàriament a una situació que s’hauria d’haver donat solució fa ja gairebé un any.
    
NÚMERO DE COMUNICAT:C-100/2021 
DATA:30 de Juny de 2021
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto