METROPOLITANA NORD, COMUNICATS, TRÀNSIT 
Arxivada la causa judicial oberta contra quatre efectius de trànsit investigats per lesions a un detingut 
Malgrat el Jutjat d'Instrucció de Mataró enviava a judici als quatre efectius policials, després del recurs d'apel·lació contra aquesta decisió, l'Audiència Provincial ha revocat aquesta decisió, arxivant la causa i ordenant seguir-la per atemptat a agents de l'autoritat. L'Audiència considera que la versió del fins ara denunciant (i a partir d'ara acusat) patia de corroboració mínima per, de forma indiciària sostenir el procediment contra els agents investigats.    
 
Barcelona, 28 de març del 2023.-
 
L’Audiència Provincial de Barcelona ha revocat i arxivat la investigació oberta contra quatre efectius de trànsit del cos de mossos d’esquadra acusats d’haver lesionat un detingut que es va resistir de manera violenta a la seva identificació i posterior detenció.

En aquest sentit, l’Audiència Provincial de Barcelona ha anul·lat la decisió del Jutjat d’Instrucció de Mataró d’enviar a judici als nostres companys estimant així, el recurs presentat, sota la direcció lletrada d’Adriana Ruscalleda, pels serveis jurídics del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL).

Recordem que el procediment penal es va obrir a conseqüència d’una actuació policial quan els nostres companys preparaven un control d’alcoholèmia la matinada del 5 de maig del 2019. Durant l’actuació policial, el detingut no només va negar a identificar-se sinó que a més es va resistir a la seva detenció arribant a agredir al agents actuants.

No obstant, el Jutjat d’Instrucció de Mataró va decidir enviar a judici als nostres companys considerant que aquests “es van excedir en el compliment de les seves funcions, que de forma innecessària, amb abús de l’autoritat i amb superioritat numèrica el van tirar a terra i li van propinar diversos cops de peu i cops”.

Per aquest motiu i contra aquesta decisió, els nostres serveis jurídics van presentar recurs d’apel·lació a l’Audiència Provincial de Barcelona, la qual ara ha fallat en favor dels efectius policials estimant els arguments defensats per SAP-FEPOL.

A aquest efecte, l’Audiència Provincial de Barcelona ha considerat acreditat que “el relat dels fets efectuat pel testimoni únic i perjudicat pateix de corroboració mínima per, de forma indiciària sostenir el procediment contra els agents investigats”.

A més, fins a tal punt reforça l’Audiència els extrems esgrimits pels nostres serveis jurídics, que a més d’arxivar la causa oberta contra els quatre agents de trànsit considera necessari seguir el procediment però ara,  per atemptat a agents de l’autoritat. Per tot plegat, els nostres serveis jurídics seguiran defensant els interessos dels quatre efectius policials però ara, no com a defensa, sinó com acusació particular.

Així, i després de gairebé quatre anys de procediment judicial,  SAP-FEPOL celebra la disposició de l’Audiència Provincial i es felicita per haver assolit no només l’arxiu de la causa oberta contra els nostres companys, sinó de seguir (ara com acusació) la defensa dels seus interessos.  
      
NÚMERO DE COMUNICAT:C-58/2023 
DATA:28 de Març de 2023
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies