COMUNICATS 
Consell de la Policia de 9 de desembre (primera sessió) 
Ahir es va recuperar la presencialitat en una sessió ordinària del Consell de la Policia, la qual tal i com ja us hem explicat en comunicat a part, va comptar amb la presència del MH President de la Generalitat. Com a punts més destacats, la Junta de Seguretat, els pressupostos de la Generalitat i com no, la jubilació anticipada van ser entre d'altres, els que més rellevància van tenir.    
 
Barcelona, 10 de desembre del 2021.-

Ahir, 9 de desembre, es va celebrar la primera sessió del Consell de la Policia, que ha destacat pel retorn a la presencialitat i per la presència (tal i com us expliquem en el comunicat C-171/2021) del MH President de la Generalitat. Aquestes són les qüestions més rellevants que s’han posat sobre la taula:

Retorn del FAS: Segueix suspès per la llei de pressupostos que impedeix abonar aquest ajut. Preguntem si als pressupostos està prevista la recuperació, i no es contempla en els actuals.

Respecte al complement de productivitat, com ja es va anunciar, s’acumulen els crèdits del 2021 (50%) i el 2022 (100%), per tant, l’any vinent es cobrarà el 150% de l’import.

Acords presos en la Junta de Seguretat:  El més rellevant és el sostre de mossos i mosses, que passa a ser de 18300 a 22006 agents.

La negociació es va centrar en actualitzar el coeficient multiplicador de policia per habitant, ja que ni la població actual és la mateixa, ni l’índex de pernoctacions i de visitants és el mateix que l’any 2006.  Per tant, fins assolir els 22.006 efectius (previsió 2030) s’aniran convocant noves promocions de 700/800 agents anualment.
Es calcula d’esglaonar la incorporació dels agents tenint el compte que hi haurà agents que es jubilaran.

Hi ha altres acords de caràcter operatiu: Es podran realitzar investigacions judicials transfrontereres, o d’obtenció d’informació, a més de la participació a noves bases de dades de què disposa l’Estat i l’UE, juntament amb les dels allotjaments i vehicles de lloguer. En el cas de VIOGEN s’han articulat mecanismes per treballar de manera conjunta i en els plans estratègics a l’àmbit espanyol.

Pressupostos 2022: Si s’aproven, disposarem de la partida més elevada dels últims 12 anys, gràcies a la qual es contempla una nova ampliació del parc mòbil, la nova uniformitat, inversió en noves comissaries i dispositius mòbils per tots/es els/les agents, entre d’altres.
Processos de selecció i provisió de llocs de treball: Ens fan entrega del cronograma de processos selectius. El concurs general està previst al gener, així com places en LD de l’especialitat d’Informació.

Des del SAP-FEPOL hem denunciat que no podem esperar, tal com anuncien, que no hi hagi cap convocatòria d’Ordre Públic fins a l’any 2023.

Finalment, com ja sabeu, la jubilació anticipada es farà efectiva un cop es publiquin al BOE els Pressupostos Generals de l’Estat. Des de la nostra organització valorem molt positivament aquesta millora, la qual juntament amb el resultat de la Junta de Seguretat i l’increment del pressupost per al Departament d’Interior suposaran un gran avenç per a la millora de les condicions laborals del cos de mossos d’esquadra. La pròxima sessió se celebrarà el dia 11 de gener del 2022. Us mantindrem informats i informades.

 
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-172/2021 
DATA:10 de Desembre de 2021
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto