COMUNICATS 
Tot a punt per a la Fundació del Cos de Mossos d’Esquadra 
Després de 21 anys reivindicant-la, el proper 5 de maig està prevista la constitució de la Fundació del cos de mossos d'esquadra. Una Fundació que suposarà una eina estratègica i molt important pel servei de seguretat pública i la protecció de les persones membres del cos de mossos d'esquadra i de les seves famílies.     
 
Barcelona, 13 d'abril del 2022.-
 
17 de març de 2001! ETA assassina a Santos Santamaría després de fer explotar un cotxe bomba davant l’hotel Montecarlo a la localitat de Roses. Des d’ençà, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha estat reivindicant de manera constant, la necessitat que el cos de mossos d’esquadra tingués una Fundació pròpia que tingués com a principal objectiu, la cura de les persones membres del cos i dels seus familiars.

21 anys després, la nostra organització sindical pot afirmar que la Fundació del cos de mossos d’esquadra (malgrat no acabarà dient-se com així volíem des d’un inici, Fundació Santos Santamaría) està a punt de veure la llum. I és que això és el que la Comissaria General de Relacions Institucionals ens va comunicar en una reunió produïda el passat 4 d’abril del 2022.

Així, el proper 5 de maig (després que ja s’hagi realitzat l’imprescindible Pla de Viabilitat per als propers dos anys) es constituirà la Fundació del CME. Una Fundació que en un primer moment tindrà quatre àmbits principals dins dels seus objectius:
 
  • Mutualitat: Protecció de les persones membres del cos de mossos d’esquadra i dels seus familiars per  qüestions sobrevingudes. Així mateix, les orfes i els orfes de policies (35 en total a dia d’avui) tindran una ajuda el primer any de vida de la Fundació de 500 euros i de 1.000 euros el segon, en un únic pagament. Una ajuda que s’anirà repetint anualment fins que aquests menors orfes assoleixin la majoria d’edat.
 
  • Promoció i difusió de la cultura de la seguretat: Es realitzaran ponències, fòrums o jornades amb l’objectiu de difondre i incrementar la cultura de la seguretat, tant per a la societat en general com per a col·lectius d’especial vulnerabilitat (per exemple la gent gran).
 
  • Acció social: Amb la intenció de tenir cura de les persones membres del cos de mossos d’esquadra que es jubilen es destinarà una part del pressupost a crear un espai social propi i descentralitzat que mantingui el vincles entre el cos i aquelles persones que per raons d’edat han deixat de ser policies en actiu.
 
  • Manteniment i divulgació de la memòria històrica del cos de mossos d’esquadra: Es realitzaran accions que permetin divulgar la història de la Policia de la Generalitat i el seu paper fonamental en una societat democràtica com la nostra.
 
Com tota Fundació, el finançament està previst que sigui o bé per mecenatge, patrocinis o donacions, o bé per finançament propi o per aportacions voluntàries dels benefactors, que en aquest cas seran totes les persones membres del cos de mossos d’esquadra que així ho desitgin (4 euros mensuals escala bàsica i de suport, 5 euros intermèdia, 6 euros executiva i 7 euros mensuals escala superior).

La nostra organització sindical està orgullosa que la Fundació del cos de mossos d’esquadra estigui a punt de veure la llum. A l’efecte ens sentim partícips que finalment es constitueixi una eina tant important i tant estratègica com aquesta. Per tant esperem que la implicació de tot el col·lectiu sigui la que s’espera, més quan tots i totes en podem requerir en algun moment de la nostra vida, la seva assistència.
      
NÚMERO DE COMUNICAT:C-60/2022 
DATA:13 de Abril de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto