GIRONA, COMUNICATS, ESCRITS, INVESTIGACIÓ 
L’AIC Girona imputa de manera irregular la jornada i horari dels seus efectius policials 
Malgrat aquesta és una qüestió que la nostra organització sindical ve denunciant des de fa temps, la imputació horària que es fa sobre els efectius destinats a aquesta Àrea. Una imputació que l'Administració fins i tot ha reconegut i que atribueix a les indicacions que des dels comandaments operatius s'ha realitzat. La nostra organització sindical ha tornat a denunciar-ho davant la Subdirecció General de Recursos Humans de qui espera una resposta ràpida i adient a la gravetat de la qüesitó.  
 
Girona, 16 de març del 2022.-
 
No és la primera vegada que des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) hem hagut de denunciar, la gestió horària que s’imposa als efectius de l’Àrea d’Investigació Criminal de la RP de Girona. De fet, ja fa temps (massa fins i tot) que venim denunciant una imputació horària irregular als efectius destinats a tant l’AIC, com a la UTI, la UTPC i la UTTD Girona.

Avui, en un nou comunicat, la nostra organització sindical ha de denunciar novament la imputació horària que els responsables d’aquesta Àrea fan sobre els seus efectius, a qui imputa reincorporacions i no jornades planificades de treball, amb la intenció de no esgotar la jornada laboral anual. A més s’imputa sota aquesta fórmula irregular, sense aplicar per més inri, els coeficients multiplicadors que per normativa contempla el Decret de jornada i horari.

Sorprenentment a més, en la reunió celebrada el passat 23 de febrer, els serveis de recursos humans de la Regió no van tenir cap tipus de pudor en reconèixer que aquesta, era una pràctica habitual. Tant habitual, que es portava fent (per indicacions de l’Operativa) els darrers 10 o 12 anys. Sobta a més que, davant la nostra sorpresa respecte al què s’acabava de reconèixer, ni tant sols es va donar resposta a la nostra pregunta, sobre què passaria amb el total d’hores mal imputades al llarg de tots aquests anys.

Malgrat això, el Servei d’administració regional, a la mateixa reunió, va verbalitzar que “errades” com la denunciada per SAP-FEPOL ja no es tornarien a produir. Segur? Si poques eren les nostres expectatives, aviat s’ha confirmat que dels extrems denunciats, poca cosa (o res) s’ha solucionat.
A més, la situació s’agreuja quan els nostres afiliats i les nostres afiliades, que han demanat els fulls d’hores per a poder comprovar les imputacions horàries aplicades, s’han trobat un Servei d’Administració Regional que demora moltíssim el seu lliurament i que se’ls treuen de sobre, quan reclamen fulls d’hores antics.

Per tots els extrems esmentats, la nostra organització sindical ja ha presentat un escrit amb el primer pac de mesures contra aquesta imputació horària. SAP-FEPOL ha reclamat a la SGRH una auditoria sobre la imputació horària dels darrers 12 anys, de tot el personal funcionari del cos de mossos d’esquadra adscrits a aquesta Àrea, alhora que s’ha reclamat el retorn de totes les hores que han estat escamotejades a tots els efectius policials.

Des de la nostra organització sindical també s’ha exigit l’aplicació immediata de les mesures adients per tal, d’una manera real, efectiva i definitiva, extrems com els denunciats no tornin a succeir a cap destinació del cos de mossos d’esquadra.

Ja avancem que, en funció de com es gestionin els fets denunciats, la nostra organització sindical (en un segon pac de mesures) reclamarà l’assumpció de responsabilitats, de les persones que han provocat aquest episodi lamentable.
  
NÚMERO DE COMUNICAT:C-45/2022 
DATA:16 de Març de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies