METROPOLITANA BARCELONA, COMUNICATS 
Moviments a l’ACD de Barcelona: es pot fer pitjor? 
Novament la coincidència del concurs general i el moviment d'efectius a l'ACD provoca indignació entre els efectius policials. Veritablement Barcelona té un greu problema amb aquesta destinació i des del SAP-FEPOL exigim solucions definitives.  
 
Barcelona, 6 d'octubre del 2022.-
 
No és la primera (i segurament no serà la darrera) que el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha de denunciar la pèssima i mala gestió que es fa amb l’ACD de Barcelona. I és que no és la primera vegada que quan un concurs general coincideix amb el canvi d’efectius a aquesta destinació, l’ACD es veu afectada ja que s’allarguen o s’escurcen els sis mesos que els efectius han de romandre-hi.

A aquest efecte, el criteri que es va adoptar a la RPMB era que només es podrien cobrir les places que restessin vacants a l’ARIC (ACD, Ciutat de la Justícia - custòdia de majors i custòdia de menors- URIA, URIV i Grup Operatiu), amb efectius que estiguessin destinats a la RPMB. Per tant, hi anirien primer els qui estiguessin ocupant una plaça en adscripció provisional i  en cas que no es cobrissin totes les vacants, es faria amb agents amb plaça genèrica Barcelona. En tots els casos, però, tenint en compte la promoció i el número de promoció.

No obstant, si novament SAP-FEPOL ha de sortir a denunciar la pèssima gestió que s’ha realitzat, no per part de la Regió de Barcelona, sinó per les dates de cessament del Concurs General i com ha afectat això a la roda de l’ACD. I és que la lògica hagués estat atorgar a tots als efectius que  es troben a l’ARIC, la mateixa data de cessament. Si més no, com a mínim als efectius de l’escala bàsica que es troben a l’ACD. Però, com ja sabem, no ha estat així.

Aquest fet ha provocat una autèntica indignació, tant a agents com a  serveis de les ABP, ja que s’han vist  afectades les seves planificacions. Agents que, sense anar més lluny, havien participat al mini concurs de Barcelona per tal de triar destinació, un cop assolida han estat informats i informades que no la podran ocupar i que, en canvi, hauran d’incorporar-se a l’ACD.

Per què no s’han coordinat els tempos de les dates de cessament del Concurs General, tenint en compte que a Barcelona es realitza un “Mini concurs” per assolir plaça genèrica?. Aquest és un dels tants greuges que han de patir els efectius destinats a la RPMB.

Per fer les coses bé, la data de cessament hauria d’haver estat com a mínim després de publicar els efectius en pràctiques de la 28a promoció al DOGC, ja que constarien com agents en adscripció provisional i, per tant, podrien dur a terme el servei a l’Àrea de custòdia. A més, ara tindrem, al proper relleu de l’ACD, efectius amb dues dates d’incorporació i una diferència de temps d’aproximadament un mes i mig entre ambdues.

Per altra banda, volem recordar que SAP-FEPOL fa molt temps que lluita i reivindica l’eliminació de les places genèriques a BCN. S’han  adreçats escrits a l’Administració (dels quals ni tant sols han obtingut resposta) reclamant aquesta qüestió ja que suposa un altre gran greuge (potser el més important de tots) que impedeix que els efectius de Barcelona obtinguin directament places definitives a les diferents destinacions, tal com succeeix a la resta de Regions Policials.

És per això que, vista la descoordinació i les conseqüències negatives que per Barcelona té  la gestió dels recursos humans, des del SAP-FEPOL exigim que d’una vegada es posi fi a aquesta anomalia la qual provoca que els efectius amb plaça genèrica a la capital catalana, no disposin de les mateixes garanties que aquells i aquelles que assoleixen la seva plaça fora de Barcelona.
  
NÚMERO DE COMUNICAT:C-167/2022 
DATA:6 de Octubre de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies