Reunió regional Alt Pirineu i Aran de 15 de Novembre de 2023 
Resum de la reunió telemàtica entre administració, comandaments i sindicats.  
 
La Seu d'Urgell, 16 de novembre del 2023.- 
 
Ahir 15 de novembre es va realitzar la reunió regional de la Regió de l’Alt Pirineu i Aran, entre els comandaments operatius, els serveis d’administració i les organitzacions sindicals representatives del cos de mossos d’esquadra. A continuació us fem un resum dels punts que s’hi van tractar.
 
- Vehicles. Situació actual, previsió d’arribada, etc.
Tenen constància que abans de finalitzar 2023 es lliuraran 178 vehicles de trànsit (de fet aquesta informació és la que se’ns va traslladar a la Reunió de Comissió de material del 28 de setembre).

No ens poden concretar l’assignació del nombre d’aquests vehicles a la RPAPA, ni tampoc dels de paisà que s’estan distribuint. Reconeixen que la regió disposa d’alguns vehicles molt antics, amb avaries que s’intenten reparar en la major part dels casos que resulta possible.
 
- Obres i reformes pendents i de pròxima previsió.
A la Seu d’Urgell s’ha finalitzat la impermeabilització de la terrassa, i en breu, a l’igual que a Tremp, es canviarà enllumenat a llums Led.

A Vielha en els propers dies es faran obres de reparació d’esquerdes a la part exterior i s’adequarà i millorarà l’espai del Grup d’Intervenció en Muntanya.

Està previst que entre març i abril, a la Seu d’Urgell s’instal·lin plaques fotovoltaiques.

Hem preguntat per la instal·lació dels mòduls a Sort i l’ampliació de superfície a Pont de Suert (en reunió d’Infraestructures del passat 22 de setembre  es va informar que seria aquest 2023). La qüestió és que des d’Administració regional no tenen cap constància d’aquests canvis.
 
- Ampliació dependències de La Seu d’Urgell: Actualitat, previsió, efectius a destinar, motivació operativa i seguretat.
Ens confirmen que es preveu l’execució el proper 2024, sense poder determinar amb més precisió.

La previsió segueix sent que sigui AIC, Científica i Informació les qui es desplacin al nou centre. La motivació operativa l’argumenten en què les persones d’aquests llocs de treball no necessiten vestidors, ni utilitzen cotxes uniformats. En principi, la decisió seria ferma i no es contempla canvis.

Respecte les mesures de seguretat, SERSECO ja ha efectuat el respectiu informe i es realitzaria mitjançant càmeres (per a més informació contacta´ns i t’informarem en detall)
 
- Efectius Regió. Situació actual amb l’arribada d’agents en pràctiques i l’actual realització del curs de trànsit.
Actualment la cobertura és de 420 i hi ha 476 efectius en total.

Hi ha hagut una lleugera minva d’efectius d’USC cap a trànsit. Per altres qüestions, la pèrdua d’efectius és més significativa a ARRO, on de fet, està en estudi poder fer un oferiment.
 
-Uniformitat específica del Pirineu.
Des dels comandaments de la Regió segueixen insistint en la disposició d’una nova jaqueta donades les temperatures del Pirineu. De moment, se’ls ha informat que el vestuari actual és suficient.

Les polaines, els guants i el capell d’hivern (gorro), hi ha previsió que arribin al gener.
 
- Problemes amb els etilòmetres.
Coneixedors de l’antiguitat i problemes que es produeixen, estan a espera de licitació.
 
- Manca de caporals.
Com ja s’ha manifestat en altres reunions torna a sorgir el debat vers la manca d’aquesta figura en comissaries de la RPAPA. Actualment, no hi ha cap pla establert amb l’objectiu de solucionar aquesta deficiència.
 
- Guàrdies Investigació.
La previsió és que al Pirineu es segueixi amb el mateix sistema que ara.
 
- Peixera Comissaria la Seu d’Urgell.
Si no hi ha canvis, el proper 2024 es faran les respectives obres per instal·lar  una porta d’escapament.
 
- Retard pagament dietes.
Aprofitant la presència a la reunió del responsable de Relacions Laborals del Departament d’Interior, des de  SAP-SME-FEPOL li hem traslladat també a l’igual que ho hem fet amb els òrgans competents del departament, el vergonyós que resulta constatar com els treballadors i treballadores dels Mossos d’Esquadra, encara tinguin cobraments pendents des del 2022. Aquest, ha lamentat la situació i s’ha excusat en què són partides econòmiques que fins que no estan en disposició des d’Economia, no poden fer-hi front.

Aquestes son les qüestions tractades. Per a més informació o per portar temes a les properes reunions podeu posar-vos en contacte amb la nostra xarxa de delegats i delegades.
  
NÚMERO DE COMUNICAT:C-199/2023 
DATA:16 de Novembre de 2023
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies