COMUNICATS 
Desconvocada la manifestació del 27-M. 
Veient que les negociacions s’han reprès i que el Departament d’Interior s’ha obert a prioritzar les mesures de caire econòmic, com a mostra de la confiança reclamada, considerem oportú desconvocar i ajornar la manifestació prevista pel proper dissabte 27 de maig a les 19:00 hores.   
 
Barcelona, 25 de maig del 2023.- 
 
Avui les organitzacions sindicals amb representació al Consell de la Policia ens hem reunit amb el Departament d’Interior, a fi de reprendre (després de l’anunci de la manifestació del 27-M) unes negociacions que estaven aturades.

Després de la reunió d’avui ha tornat a quedar en evidència que les postures entre les organitzacions sindicals (si més no les que signem aquest comunicat) i el Departament d’Interior segueixen allunyades.

I és que malgrat avui se’ns ha presentat un document que contempla (1) mesures relatives a permisos, vacances, reduccions de jornada i conciliació, (2) disponibilitat, (3) complement específic circumstancial variable i (4) assistència a declaracions judicials, d’inici el Departament d’Interior ha pretès tractar prioritàriament les primeres.
Després d’una intensa discussió i veient les postures de totes les parts implicades en la negociació, ha sortit a debat la manifestació que les organitzacions signants hem convocat per al proper dissabte 27-M.

En aquest sentit, la Secretària General del Departament d’Interior i el Director General de la Policia (davant la convocatòria de la manifestació en plena jornada de reflexió) han demanat recuperar un “clima” de confiança entre les parts.

En resposta a aquesta petició, des de l’SME, del SAP i del SEIME (retraient la lentitud de la negociació) hem reclamat que, per contra de prioritzar la negociació en les mesures de permisos i vacances, es posi en primer terme el bloc de mesures econòmiques i jornada i horari. Així mateix, i a diferència del que pretenia el Departament d’una reunió cada 15 dies, hem reclamat reunions cada tres dies o, com a molt tard, setmanals.

Per tant, les organitzacions que signem aquest document, veient que les negociacions s’han reprès i que el Departament d’Interior s’ha obert a prioritzar les mesures de caire econòmic, com a mostra de la confiança reclamada, considerem oportú desconvocar i ajornar la manifestació prevista pel proper dissabte 27 de maig a les 19:00 hores.

Així mateix informem que després de les assemblees virtuals que es van realitzar ahir, les organitzacions signants en tornarem a convocar molt properament per seguir donant detalls de les qüestions que avui s’han posat sobre la taula.
  
DATA:26 de Maig de 2023
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies