PONENT, ESCRITS 
SAP-FEPOL denuncia les condicions de la Comissaria de Lleida i demana una ampliació de l'edifici 
Després de la visita efectuada pels nostres tècnics s'ha adreçat un escrit a la Sub-direcció general de Seguretat i Salut Laboral denunciant totes aquelles mesures que per normativa, no compleixen amb la legislació vigent.   
 
Lleida, 10 de setembre del 2021.-

El passat 2 de setembre del 2021, tècnics en seguretat i salut laboral del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) van realitzar una visita a la Comissaria Lleida i seu de la Regió Policial de Ponent. En aquesta visita la nostra organització sindical va poder detectar diverses qüestions que incompleixen amb normativa bàsica de seguretat i salut laboral.

Per aquests extrems, SAP-FEPOL ja ha adreçat un escrit a la Sub-direcció general de Prevenció de Riscos i Salut Laboral per tal que, a la major brevetat possible, hi posin solució i compleixin així amb la legislació vigent.

Més concretament, en aquest escrit s'ha denunciat que en els vestidors masculins no hi ha pràcticament bancs per seure, la qual cosa incompleix el Reial Decret 486/1997 sobre disposicions mínimes en els llocs de treball i incrementa el risc de caigudes al mateix nivell. Alhora, en ambdós vestidors (masculins i femenins) hi ha passos que incompleixen les amplades mínimes per poder accedir amb garanties, alguns dels quals no arriben ni tant sols als 70 centímetres.

En aquest sentit hem denunciat que malgrat els vestidors es van preveure per una capacitat màxima de 480 armariets, a dia d'avui ja n'hi ha 650 en el mateix espai, causa principal més que evident, dels extrems manifestat en el punt anterior. 

Per altra banda i com passa en moltes altres dependències policials, la medició de les temperatures i humitat acredita que els sistemes de climatització de la Comissaria de Lleida incompleixen també la normativa vigent. I és que les temperatures i la humitat que es van recollir a les 11:00 hores ja arribaven al límit dels 27 ºC, alhora que la humitat superava el 70% marcat (84,73%). Així, en aquest escrit la nostra organització sindical ha instat a l'Administració que garanteixi una correcta climatització de les dependències, la qual també s'hauria d'assegurar dins dels vestidors tal i com així obliga el propi Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya.

Per últim, en aquest mateix escrit SAP-FEPOL ha denunciat que de totes les dutxes que hi ha en el vestidor masculí només estan en funcionament el 50% havent-hi quatre de les vuit total, fora de servei. A l'efecte, la nostra organització sindical ha recordat l'obligatorietat que per cada 10 persones treballadores hi ha d'haver una dutxa, cosa que en el cas de Lleida no es compleix.

Per tant i per tots els extrems esmentats, la nostra organització sindical, a més de demanar que es reparin totes les qüestions tècniques de manera urgent, ha demanat una ampliació de la superfície total de la comissaria de la RP de Ponent, ja sigui amb nous volums o nous espais que, un cop incorporats, permetin complir amb la normativa vigent.      
NÚMERO DE COMUNICAT:E-63/2021 
DATA:10 de Setembre de 2021
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies