COMUNICATS, ORDRE PÚBLIC 
Segona sessió del consell de la Policia de 7 de maig: qüestions específiques d’ordre públic 
En la sessió d'avui del Consell de la Policia s'hi han tractat qüestions específiques d'ordre públic. Amb aquest comunicat us informem de les qüestions específiques de l'especialitat que s'ho han tractat 
 
Barcelona, 14 de maig de 2021.-
En la segona sessió del Consell de la Policia de 7 de maig celebrada avui s’hi ha tractat qüestions específiques d’ordre públic. Amb aquest comunicat, la Secretaria d’Ordre Públic del SAP-FEPOL us informa d’aquestes qüestions específiques d ela nostra especialitat.
 • Nou projecte d’Ordre Públic:
El passat dia 20 d’abril, la Secció Sindical d’Ordre Públic del SAP-FEPOL ens vam assabentar mitjançant una publicació de premsa al diari “El mon” a on explica que la prefectura del Cos de Mossos d’Esquadra esta treballant en un nou projecte d’Ordre Públic. Hem demanat que se’ns informi de manera oficial si es cert que s’està fent aquest projecte. Des de la Prefectura ens comuniquen que es cert que des de mitjans del mes de març, i arran de la realitat actual i de les protestes ciutadanes dels darrers anys, la prefectura esta estudiant un nou model d’Ordre Públic del Cos. En aquest nou projecte s’han fet uns grups de treball per tal d’avaluar difunts punts d’aquest projecte, aquests grups son els següents:
 1. Model i estructura
 2. Recursos humans.
 3. Estratègies operatives.
 4. Mitjans tecnològics.
 5. Procediment i normativa.
 6. Informació i transparència.
 7. Investigació dels fets en l’àmbit de l’Ordre Públic.
 8. Formació i entrenaments.
 9. Diferents models d’Ordre Públic d’Europa
 10. Pressupostos
Aquest projecte no s’ha finalitzat, i per tant encara esta obert, quan aquest projecte s’hagi acabat se’ns presentarà a les organitzacions sindicals per a ser escoltats i que sigui debatut.
 • Materials i uniformitats unitats Ordre Públic.
Un cop més, des de la nostra Secció Sindical hem tornat a insistir sobre la manca de materials i uniformitat de les Àrees destinades a l’Ordre Públic. Ens informen que actualment hi  ha en licitació de granotes, cascos i armilles anti-trauma. Exposem que alguns dels companys de la última promoció de l’ARRO no disposen de cap granota i han de vestir-se gràcies a la bona voluntat d’altres companys que els hi deixen una (i rentar-la cada dia i tornar-se-la a posar al dia següent, tot plegat ben vergonyós) Denunciem que fa més de 2 anys que ja se sabia que hi hauria una nova promoció i que per tant s’hauria d’haver fet una millor previsió. Ens comuniquen que han fet una compra menor sense licitació (que no te tanta burocràcia i es mes rapida) per tal de poder solucionar aquest problema amb la major celeritat possible. Sol·licitem aquestes coses no tornin a passar i per tal de que no es repeteixin sempre aquests problemes es disposi d’estucatges més amplis en magatzems propis per poder assumir aquestes convocatòries de plantilla i a la vegada es puguin reemplaçar materials i uniformitat cada vegada que hem d’assumir protestes amb llançaments de pintures, concentracions tipus Holis, etc.
 • Comissions d’ARRO:
Des del SAP-FEPOL vam fer la petició de que totes les places de la RLT (Relació de Llocs de Treball) que actualment tenen propietari, i per tant no van poder sortir a concurs, però pel motiu que sigui no la estant ocupant poguessin ser reemplaçades provisionalment en forma de comissió de serveis, i que aquestes comissions es fessin de la manera mes justa possible. Des de que la Secció Sindical d’Ordre Públic del SAP-FEPOL va presentar els punts fins que s’ha realitzat el Consell ja s’han fet aquestes ocupacions de les places no ocupades.
 • Formació d’Ordre Públic:
Reclamem que es faci un pla de formació conjunta de totes les àrees que intervenen en dispositius conjunts en matèria d’Ordre Públic i així mateix demanem que es busquin espais i entorns adequats per a aquestes formacions. Ens responen que així ho estan fent, que s’estan buscant espais amplis a on poder fer formacions conjuntes de varies àrees destinades a l’Ordre Públic. Aquest es el resum dels punts d’Ordre Públic que hem dut des de la nostra Secció. Us comuniquem que en aquest Consell de la Policia han hagut molts punts de reclamacions i de debat sobre les mancances laborals generals dels nostre cos. Som conscients que a la nostra especialitat, com a la resta del cos, encara ens falta molt camí per recórrer i ens agradaria poder aportar més demandes, no sempre ens hi caben totes. Des de la nostra Secció Sindical d’Ordre Públic seguirem portant en les properes edicions del Consell de la Policia més problemàtiques i més demandes especifiques de la nostra especialitat perquè volem que s’escolti la nostra veu. Continuarem lluitant per la nostra especialitat! 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-76/2021 
DATA:14 de Maig de 2021
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies