CENTRAL, COMUNICATS 
ARRO Manresa igual que ARRO Girona i Metro Sud: ens falta material de protecció balística  
Amb aquest comunicat és la tercera ARRO de tot el territori que denuncia la manca de material de protecció balística. La nostra organització sindical portarà aquesta qüestió a la propera sessió ordinària del Consell de la Policia prevista per al 29 de març 
 
Manresa, 24 de març del 2023.-
 
Els efectius d’ARRO Manresa ens sumem a la reivindicació iniciada per TROPIC Girona, amb la qual es denuncia la falta de material de protecció balística que pateixen les nostres Àrees i la necessitat d’adequar al servei ordinari el poc material que tenim.

Tal i com ja s’ha denunciat en comunicats anteriors, son cada vegada més els episodis que les ARRO hem d’afrontar on hi ha presència d’armes que les organitzacions criminals les utilitzen per defensar el mercat il·lícit de la droga. Cada vegada amb més freqüència les diferents unitats territorials ARRO fan la troballa de mes i mes armes de foc a l’interior d’aquestes plantacions.

Si bé és cert, que arran dels ja lamentables i tristos fets terroristes de fa uns anys el Departament d’Interior va dotar els agents TROPIC de cascos i armilles antibales amb protecció ceràmica, també és cert que aquest material resulta insuficient i poc adaptat a la nova realitat d’aquestes unitats especialitzades.

ARRO Manresa a dia d’avui tenim una quinzena de cascos que, ni s’adapten a les necessitats que requereixen les entrades, ni són suficients per a tots els efectius i tampoc disposen de pantalles balístiques (quedant exposada la cara a qualsevol perill amb arma de foc). Igual passa amb els escuts o mantes, les quals deixen una part tant sensible com és la cara, a qualsevol tipus d’agressió.

Des de la Secció sindical d’ordre públic no considerem ni just ni ètic que un cap d’assalt o un comandament hagi de decidir qui utilitza un dels quinze cascs balístics que tenim i qui no. La vida humana dels efectius policials és incalculable i per tant cal dotar a tots i cadascun d’ells amb el material suficient que eviti per més la loteria de qui el pot utilitzar.

Per tot plegat però específicament per l’increment d’organitzacions criminals armades que intenten evitar robatoris de droga d’altres bandes rivals, la Secció Sindical d’Ordre Públic del SAP-FEPOL torna a aixecar la veu i reclama a l’Administració, que de manera urgent:
 
  1. Ens doti de cascs balístics, que aquests estiguin adequats a les necessitats del servei i que disposin de pantalles protectores també balístiques.

  2. Ens doti d’escuts balístics que incorporin una finestreta que permeti la visió als agents sense necessitat d’haver d’exposar el cap.
 
Així mateix, informem que la nostra organització sindical ha portat aquest punt a la propera sessió del Consell de la Policia a fi i efecte de fer veure als responsables del Departament la necessitat de dotar a totes les ARRO del material suficient. La seguretat dels efectius policials no és un capritx! Ha de ser una prioritat.
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-55/2023 
DATA:24 de Març de 2023
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies