COMUNICATS, ORDRE PÚBLIC 
Absolts tres membres de la BRIMO acusats de lesions durant les protestes per la visita del Magistrat Marchena  
La sentència conclou que l'actuació policial va ser en tot moment pròpia i proporcional a l'actitud provocadora i l'agressivitat mostrada pel denunciant.  
 
Barcelona, 6 de juny del 2023.- 
 
Els Serveis Jurídics del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL), sota la direcció lletrada de Josep Lluís Florensa, han aconseguit l’absolució de tres membres de la Brigada Mòbil acusats de lesions, pels fets succeïts durant la visita a Barcelona del Magistrat Manuel Marchena.

Més concretament, la titular del Jutjat d’Instrucció número 25 ha absolt els tres efectius policials a qui un dels manifestants havia denunciat per la seva actuació policial, en el marc dels aldarulls que es varen produir davant del Col·legi d’Advocats de Barcelona el 4 de juliol del 2022.

Una absolució que a més, pren rellevància notòria ateses les circumstàncies que concorrien (denúncia d’un manifestant) i l’apreciació de la sentència sobre la força emprada pels policies actuants, la qual finalment ha quedat acreditat que va ser proporcionada en tot moment a l’actitud provocadora i a l’agressivitat del denunciant.

Així, els nostres afiliats (assistits per Florensa al llarg de tota la instrucció i l’acte del judici) han assolit una absolució (que el propi Jutjat d’Instrucció de Barcelona ha declarat ferma) per uns fets que, en el seu moment van ser utilitzats per diferents organitzacions per denunciar (ara sabem que de manera injusta) l’agressivitat i la violència policial.

Per tot aquests motius, SAP-FEPOL es mostra satisfeta  per haver assolit novament l’absolució d’una denúncia injusta que ha mantingut investigats des de juliol del 2022 a tres efectius policials per una actuació que sabíem des d’un inici, que es va fer correctament. I és que finalment ha quedat provat que l’actuació policial, per contra del que es va denunciar, en cap cas va ser impròpia sinó que en tot moment, va ser proporcional.
  
NÚMERO DE COMUNICAT:C-104/2023 
DATA:6 de Juny de 2023
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies