METROPOLITANA SUD, COMUNICATS 
La Comissaria d’Hospitalet modificarà la planificació de romanent 
En una reunió mantinguda entre els màxims responsables de la Comissaria i els màxims responsables de la nostra organització sindical, SAP-FEPOL va poder reclamar la necessitat de millorar en la planificació de les jornades de romanent. Des de la nostra organització agraïm el to i les formes mantingudes a la reunió.  
 
L'Hospitalet de Llobregat, 16 de juny del 2022.-
 
El passat 9 de juny, els comandaments policials de la Comissaria de L’Hospitalet de Llobregat i el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) vam mantenir una reunió, objectiu de la qual era tractar la planificació de les jornades de treball per romanent dels efectius de seguretat ciutadana.

Sabedors de com havia afectat aquesta qüestió a la Comissaria, per part de la nostra organització sindical va assistir a la reunió el Secretari General del SAP-FEPOL, juntament amb el Secretari d’Organització, el Secretari General a la RPM Sud i el delegat de l’ABP Chema Alcoverro.

Així, des de la nostra organització sindical vam demanar la necessitat de revisar les planificacions del romanent que des de la Comissaria s’estaven realitzant. A l’efecte vam recordar que la Instrucció 7/2015 estableix que la jornada diària de treball de dilluns a divendres ha de ser sempre de 8:30 hores de dilluns a divendres i de 12 hores en cap de setmana pel quadrant Q5, mentre que per al Q3 ha de ser de 08:00 hores entre setmana i de 12:00 hores els dissabtes i diumenges.

Així mateix es va recordar el que estableix la normativa en gestió horària respecte les hores d’entrada i sortida, aspecte que el mateix Decret marca entre les 06:00 i les 07:00 pel torn matí, entre les 14:00 i les 15:00 hores pel torn tarda, entre les 22:00 i les 23:00 hores pel torn de nit i finalment entre les 18:00 i les 19:00 pel torn T/N de cap de setmana.

Per altra banda, SAP-FEPOL també va recordar que en casos voluntaris la Instrucció preveu cert marge en la planificació (ja sigui del romanent, com de les hores d’entrada al servei) motiu pel qual, sempre i quan hi hagi una voluntarietat per part dels efectius policials, la normativa bàsica en gestió horària es pot excedir.

Per part dels Comandaments de l’ABP es va acceptar des d’un primer moment tot el que la nostra organització sindical va defensar manifestant-nos que, compartint el nostre posicionament, farien les modificacions pertinents que posessin solució al conflicte.

Així mateix, sabedors de l’ambient desfavorable que havia generat, ens van manifestar que per part seva i en relació a la planificació del romanent dels mesos d’estiu, només planificarien aquelles jornades imprescindiblement necessàries. No obstant també reclamen certa comprensió en tant que, després dels darrers acords sindicals, s’havia de planificar tota la jornada laboral anual abans de l’1 de febrer.

Per tant, des de SAP-FEPOL volem agrair la predisposició mostrada pels Comandaments de la Comissaria de L’Hospitalet, de qui cal dir, vam percebre una actitud clarament positiva per resoldre una situació que estem convençuts que corregiran.
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-111/2022 
DATA:16 de Juny de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies