CENTRAL, COMUNICATS 
Reunió Regional de la RP Central de 18 de febrer de 2021 
Resum dels punts tractats en la darrera reunió entre les organitzacions sindicals, amb el Servei d'Administració i els Caps de la Regió Policial Central 
 
Manresa, 23 de febrer del 2021.-
Desprès de gairebé un any, les organitzacions sindicals representatives del cos de mossos d’esquadra ens hem tornat a reunir els Caps de la Regió Policial Central i el Servei d’Administració de la regió Central. Després de donar la benvinguda a la nova Comissària Cap de la RPC, Cristina Manresa, s’ha iniciat la reunió. Una reunió que ha estat llarga i amb molts punts, com a conseqüència del llarg període de temps que hem estat sense reunir-nos.
 • Assalt a la Comissaria de Vic.
Des del SAP-FEPOL condemnem els fets, però el que mes lamentem és que a cada reunió hem demanat millores en la seguretat de les comissaries, aportant propostes i solucions i mai se’ns ha escoltat Hem denunciat que la seguretat de les comissaries MAI hagi estat un problema preferent per l’Administració. La poca seguretat que hi ha per exemple a totes les recepcions de les nostres ABP és un tema recurrent a totes les reunions. Després dels fets de Vic sembla ser que ara, un grup de tècnics estudiarà les mesures de seguretat i vigilància (tant exteriors com interiors) de les comissaries i s’invertirà més en seguretat. Des del SAP-FEPOL, tot i que ens felicitem d’aquesta decisió, considerem que és trist que sempre haguem de valorar les coses un cop passen i que mai s’escolta els representants de la part social. Segurament tot aniria una mica millor. Des de la nostra organització sindical, tal i com així féssim per escrit,  hem tornat a demanar públicament que la Regió condecori a les companyes i als companys que la tarda-nit de dimarts es van jugar el físic i alguna cosa més defensant la dignitat de TOTS, evitant que una comissaria del cos de mossos d’esquadra fos assaltada.
 • Vacunació i COVID a la Regió Policial Central.
A dia d’avui s’han vacunat 470 persones de tota la Regió i que la segona dosis es posarà en 10 o 12 setmanes. Al mateix temps ens informen que a la Regió tenim 11 confinats amb dues persones confinades per positius.
 • Nova uniformitat.
Ens informen que a finals d’ aquests any arribaran 5000 uniformes per a les USC de tot el territori, els quals es repartiran al primer quadrimestre del 2022. De com es repartirà encara no està gens clar, tot i que l’únic sí és segur que es començarà per les unitats operatives d’USC. A dia d’avui no es té coneixement si el canvi serà tot a la vegada o anirà per regions policials.
 • Nous vehicles a la RPC.
A la Regió Policial Central han arribat vint-i-set (27) vehicles nous entre USC i trànsit. Tot i que no hi ha molta queixa sobre els vehicles nous, hi ha dues qüestions que son generalitzades. Una és que la gent amb una alçada mitja-alta no va còmode perquè l’habitacle del conductor i acompanyant és més reduït que la part de darrera on es trasllada el detingut. La segona és que no hi ha manera on posar l’escut de protecció, eina que cada dia s’utilitza més i que sembla ser han oblidat. La Regió diu que parlaran amb la persona encarregada de la compra de material a veure si es pot posar remei. Sobre el parc mòbil reclamem  un vehicle tipus 4 x 4 per a les comissaries de Berga i de Solsona, fent incidència sobretot en la situació vergonyant d’un lloc amb tant terreny d’alta muntanya com el Berguedà. Reclamem a la Regió que facin el possible per solucionar aquesta situació, ja que afecta directament a la seguretat dels companys i de les companyes i el servei de seguretat pública en tant que tenim vehicles que (per l’orografia del terreny) estan més al taller que al carrer. A l’efecte ens comentem que no hi ha la capacitat per a què arribi un cotxe nou i que hi ha rènting fins a finals de 2021. Des del SAP-FEPOL insistim en el perill que comporta aquesta situació i ens diuen que miraran a veure si es pot fer alguna cosa. Esperem per tant que aquesta no sigui una qüestió que s’enquisti havent-la de denunciar en totes i cadascuna de les reunions regionals. Respecte els vehicles hem incidit en la necessitat de desinfectar-los periòdicament, a la qual cosa el Servei d’Administració ens ha manifestat que totes les ABP tenen material per desinfectar per a què els efectius policials que ho puguin fer.
 • ARRO RPC.
Des de la nostra organització sindical hem demanat més cascs balístics, així com també que es reparin els que portem temps trencats. També demanem escut balístic (per tenir un altre) i reparar el que es té ara i una escala telescòpica per poder accedir i treballar sense riscos en segons quina situació. Des de la Regió no tenien coneixement de cap d’aquestes demandes i ens comuniquen que es posaran amb totes les qüestions per poder donar-nos una resposta.
 • UI Manresa.
Demanem un ordinador que estigui en xarxa ja que hi ha una mancança d’ordinadors dins la unitat. Ens informen que des de la unitat es faci un DI i que el sol·licitin.
 • Laboratori UTPC.
Des del SAP-FEPOL no arribem a entendre com encara tenim aquest laboratori, ja que som l’única Regió Policial que té un laboratori en unes condicions indignes com les denunciades de manera repetida. Després de denunciar el tema a totes les reunions regionals, al comitè de salut laboral i a la inspecció de treball hem tornat a demanar a la nova Comissària que s’       involucri amb aquests problema i que acabem ja amb el greuge comparatiu que vivim amb la resta de regions.
 • Tancament del Sector de Trànsit d’Igualada.
Degut al COVID-19 en aquesta reunió només hem assistit un representant per sindicat. És per això que demanem a la Regió una reunió amb els nostres especialistes de trànsit de SAP-FEPOL de la Regió i així parlar més profundament del tema.
 • Sistemes de seguretat a les Comissaries.
Un cop parlat de les dues comissions  que es faran per millorar la vigilància tant interior com exterior a les comissaries, des del SAP-FEPOL tornem a insistir per enèsima reunió a la Cap d’Administració que no estaria de més tornar a posar lones opaques a les tanques dels nostres aparcaments. És un sistema barat, efectiu i que creiem que no ha de passar per cap comitè d’experts. Es comprometen a mirar totes les comissaries de la RPC i on faci falta posar-les.
 • ABP Osona.
Estem parlant segurament d’una de les comissaries més antigues del cos i també una de les més deixades a nivell d’inversions i millores. Des del SAP-FEPOL portàvem moltes queixes a nivell de seguretat fetes pels companys i que van quedar paleses arran de l’assalt de dimarts. Es per això que des de la nostra organització sindical es demana que sense excuses es faci ja d’una vegada, inversions en una comissaria tant malmesa. En temes tant importants com sistemes de seguretat (del hall a recepció i OAC  ha d’haver-hi un sistema de seguretat per accedir). Espais i higiene  (ha d’ haver un canvi de guixetes, millorar els vestidors, el menjador, etc.) i s’ha d’invertir en material com ordinadors per USC, safates per desar documentació, etc.) Des de la Regió ens informen que seran sensibles amb totes les peticions fetes per Vic i que faran un esforç perquè es vagin fent possibles. Nosaltres vigilarem que així sigui.
 • CD Moianès.
Com hem fet a totes les reunions des de la seva creació, la nostra organització ha insistit que el Moianès també existeix i per tant s’han d’atendre les seves demandes com qualsevol altre ABP. I és que després de dos anys, els efectius no tenen una benzinera dins de la comarca, la qual cosa comporta haver de sortir fins una hora del destí per poder posar benzina. No obstant sembla ser que finalment el problema tindrà solució i en breu. Si és així des del SAP-FEPOL estarem contents després de tant de temps i malgrat haver insistit tant. També hem denunciat novament la manca d’efectius, la qual cosa provoca en primer lloc està provocant que els pocs efectius que treballen, comencin a tenir problemes per poder gaudir del seus permisos. Però el que és més important és que aquesta manca d’efectius dificulta la possibilitat de tenir recolzament, el qual el més proper està a 30 minuts mínim. Ens responen des de la Regió que quan estiguin les obres acabades de la comissaria, s’espera un augment important d’ efectius, el qual ara és inviable per manca d’ espai. També sol·licitem la TASER perquè considerem que és molt important que cada comissaria en tingui com a mínim una. No pot ser que desprès de dos anys d’estar oberta encara no tinguin aquesta eina. Ens informen que s’han fet un fart de sol·licitar-la i que continuaran.
 • Sistema de guàrdies de les Unitats d’Investigació.
Després de molts anys en els quals SAP-FEPOL ha batallat el tema amb diferents Caps de Regió, per fi sembla que s’imposarà la certesa. Per tant hem d’agrair a la Comissària Manresa així com als comanaments que han participat en aquesta decisió que es doni aquests pas cap un sistema de guàrdies mes just. És per això que al final tot el treball realitzat pels delegats del SAP-FEPOL a la Regió Central i la seva Secció de l’especialitat d’ investigació en aquest sentit, també han donat els seus fruits!! Aquestes han estat les qüestions tractades en aquesta reunió regional. Per qualsevol informació mes ampliada o per col·laborar amb el SAP-FEPOL podeu contactar amb els nostres delegats de la Secció Sindical de la Regió Policial Central 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-37/2021 
DATA:23 de Febrer de 2021
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies