COMUNICATS 
Demanem al Parlament l’ús de càmeres unipersonals per al cos de mossos d’esquadra 
En el marc de la Comissió d'Estudi del Model Policial que a dia d'avui està oberta al Parlament de Catalunya la nostra organització sindical va reclamar que no es focalitzés el debat únicament en l'ordre públic i que no es construís un model policial des de la desconfiança. A l'efecte, dotar de càmeres unipersonals a totes les persones membres del cos de mossos d'esquadra és absolutament necessari i imprescindible.  
 
Barcerlona, 15 de juliol del 2022.-
 
El passat dia 8 de juliol, el secretari general del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL), Pere Garcia, va comparèixer davant la Comissió d’Estudi sobre el model policial del Parlament de Catalunya.

Durant la seva exposició va manifestar que per a la nostra organització sindical calia evitar que aquest debat es monopolitzés entorn d’un sol eix i que no es podia limitar al reduccionisme que suposa debatre només sobre ordre públic. Així, va instar a què el debat sobre el model policial es tractés des d’un sentit més ampli i més transversal.

Així mateix, va insistir en la necessitat d’evitar construir un model policial  des del dubte constant  cap a aquells i aquelles que tenen la difícil funció de garantir la seguretat. Per tant, i en aquest sentit, va interpel·lar al Parlament que, si tenien dubtes, la nostra organització sindical tenia una proposta molt clara: ens dotessin a tots i a totes (i als vehicles) de càmeres de seguretat per gravar les actuacions.

A més, va recordar que el model d’ordre públic ja es van debatre en una altra comissió anterior, del 2013, fruit de la qual es van donar una sèrie de directrius (resolució 476/X).

Sobre aquesta resolució, SAP-FEPOL va recordar que “El CME va complir totes les exigències que el Parlament li va requerir, però, en canvi, aquest no ha complert amb les ordres per les quals van ser interpel·lats/des” (l’elaboració d’una llei catalana per l’espai públic, l’obligatorietat de pixelar les imatges dels agents als mitjans o abordar un marc normatiu sobre el model de seguretat i ordre públic en són uns exemples).

També ha manifestat que no només calen paraules de suport, sinó polítiques que garanteixin unes condicions de treball dignes i mitjans tècnics suficients, així com un Pla de carrera integral per a totes les branques del cos.

Per finalitzar la seva intervenció, va explicar que el debat sobre el model policial havia d’abordar entre d’altres qüestions a com donar resposta a la multireincidència, al crim organitzat i a la ciberdelinqüència.

Així mateix va fer referència al fet que s’havia de redimensionar la sala 112 per donar una bona resposta (i ràpida) a la ciutadania, així com controlar la coordinació amb altres operadors com és la seguretat privada la qual té un paper tan clau en sector tan estratègics com el transport urbà. Podeu veure la intervenció completa aquí: https://youtu.be/bmkiEo1wBQ8
  
NÚMERO DE COMUNICAT:C-131/2022 
DATA:15 de Juliol de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies