COMUNICATS 
Problemes amb la reposició i reparació d’armilles antibales 
SAP i SME hem detectat retards en el lliurament d’armilles defectuoses, la qual cosa ha estat denunciada a l’Administració per a posar-hi solució 
 
Barcelona, 1 de febrer del 2024.- 
 
El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i el Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL) hem detectat certes incidències en la reposició i procés de reparació d’armilles antibales d’algunes persones membres del cos de mossos d’esquadra.

Paquets balístics en mal estat, desperfectes en l’armilla o cremalleres trencades son algunes de les incidències que diferents afiliats i afiliades en han fet arribar i que, des de les dues organitzacions sindicals ja hem denunciat a la Direcció General de la Policia.

A aquest efecte, des del SAP i des de l’SME hem recordat a l’Administració que l’armilla antibales resulta una peça fonamental per a la seguretat vital dels efectius policials i per tant, cal actuar amb la celeritat adequada en la reposició d’aquest material.

I és que, tal i com hem denunciat en l’escrit presentat avui, un efectiu policial porta des del mes de març del 2023 sense disposar d’aquest element de protecció i per tant patrullant sense la seguretat adequada, malgrat estem en el nivell 4 d’atemptat terrorista.

Es faria responsable l’Administració en cas que aquest agent patís un atac i resultés ferit com a conseqüència de no dur l’armilla antibales? Es faria responsable el Departament de les lesions que pogués patir aquest efectiu? O hauríem d’iniciar el corresponent periple judicial per a reclamar-ho? L’armilla antibales és una peça fonamental i per tant, en la seva reparació i/o reposició un agent del cos no pot estar esperant més de 10 mesos a que li sigui lliurat.

Recordem que una vegada manipulat un element de seguretat com és l’armilla antibales (ja sigui per una persona o per qualsevol empresa aliena a la seva producció), el Departament d’Interior ha de garantir i acreditar el seu bon funcionament i compliment amb els criteris de seguretat.

Si cal, tal i com s’ha traslladat a la Direcció General de la Policia, és preferible que no s’exposi als efectius policials que es troben en aquesta anòmala situació que no pas, surtin a patrullar a la via pública a expenses d’una sort que no sabem mai per on pot sortir.

És per això que des del SAP i des de l’SME ens posem a disposició de la nostra afiliació per tal que, si et trobes en una situació semblant, et posis des del primer dia en contacte amb el teu delegat o delegada de referència. És imprescindible que d’aquestes situacions es facin seguiments individuals a fi d’evitar situacions com la que en aquest comunicat us traslladem.
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-22/2024 
DATA:1 de Febrer de 2024
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies