COMUNICATS 
SAP-FEPOL reclama al Ministre i al Secretari d’Estat de la Seguretat Social, millores en jubilació anticipada per al CME 
En menys d'un mes, la nostra organització sindical, a través dels grups parlamentaris en el Congrés dels Diputats, ha presentat esmenes a la llei de pressupostos generals i s'ha reunit amb els màxims responsables en matèria de pensions i seguretat social de l'Estat. És la segona vegada que SAP-FEPOL arriba fins el Ministre de la Seguretat Social.  
 
Barcelona, 3 de novembre de 2022.-
 
Després que el passat 6 d’octubre, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) reclamés al Congrés dels Diputats millores en matèria de jubilació anticipada i el reconeixement de la professió de mosso d’esquadra com a professió de risc, avui ha estat el torn del Ministre de la Seguretat Social.

En una reunió mantinguda aquest mateix dijous amb els màxims responsables sobre Seguretat Social de l’Estat, la nostra organització sindical (a més de les esmenes presentades a la Llei de Pressupostos) ha reclamat les modificacions normatives necessàries a la Llei de la Seguretat Social, amb l’objectiu que:
 
  1. Se’ns reconeguin (sense excepcions) els anys treballats a altres cossos policials (Policia Local, Guàrdia Civil i Cos Nacional de Policia) en el còmput total del càlcul dels anys d’avançament de la jubilació anticipada com a mossos d’esquadra.

  2. Se’ns reconegui a tots els efectes com a anys cotitzats, els anys que podem avançar l’edat de jubilació. En tant que se’ns aplica una cotització addicional creiem (i així ho hem defensat avui) que aquesta ha de computar (a tots els efectes) com a anys efectivament cotitzats.
 
La nostra organització sindical ha traslladat als màxims responsables en matèria de pensions de l’Estat, la incoherència que suposa el fet que no computi l’antiguitat en altres cossos policials més quan, en el cas específic de les policies locals, també se’ls aplica una cotització addicional que, de ser inferior als 15 anys, s’acaba perdent si la persona passa a ser membre del cos de mossos d’esquadra.

Alhora, i essent conscients que cal garantir la sostenibilitat del sistema de pensions, des del SAP-FEPOL hem tornat a defensar, la necessitat de no generar greuges comparatius entre les persones membres que formen part d’un mateix col·lectiu professional. Per tant, és obvi que, de no considerar-se les qüestions proposades avui per la nostra organització sindical, els greuges s’acabaran produint i per tant serà obligatori obrir els procediments judicials pertinents.

De la reunió mantinguda avui, el Secretari d’Estat (conscient de la prioritat que suposen per a la nostra organització sindical les qüestions plantejades) ha recollit totes i cadascuna de les demandes. Alhora, veient la contundència i la coherència dels nostres arguments s’ha compromès a fer-nos un retorn en el marge de pocs dies.

Així doncs, des del SAP-FEPOL fem una valoració positiva d’aquesta reunió, el resultat de la qual cosa ens interpel·la a seguir liderant la millora d’un dret que, després de la seva consecució ara farà un any,  encara té certes qüestions pendents de ser millorades. Per tant, segurs de l’objectiu, seguirem treballant en la millora de les condicions sobre jubilació anticipada.
  
NÚMERO DE COMUNICAT:C-184/2022 
DATA:3 de Novembre de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto