COMUNICATS, TRÀNSIT 
No podem jugar amb les dades i menys, enganyar la ciutadania 
En una piulada, el Departament d'Interior va anunciar que el darrer cap de setmana 1.169 efectius de trànsit garantirien la seguretat viària del país.    
 
Barcelona, 26 de setembre del 2022.-
 
El passat divendres, el Departament d’Interior i el cos de mossos d’esquadra anunciaven per xarxes socials que per aquest darrer cap de setmana es desplegarien “1169 efectius de trànsit” amb l'objectiu de “garantir la seguretat del trànsit amb controls d’alcoholèmia i drogues, de velocitat i transports”.

No obstant, segons la darrera reunió mantinguda entre les organitzacions sindicals i la Comissaria General de Mobilitat, l’especialitat de trànsit a dia d’avui està formada per 1.150 persones (entre les que s’hi compten els comandaments i les que estan en segona activitat).

Per tant, ni en l’hipotètic cas que hagués treballat tothom, i quan és tothom volem dir tothom (inclosos aquells efectius per quadrant els pertoca descansar), en cap cas hauríem arribat al nombre esmentat.

A més, si suposadament haguéssim sortit els 1.169 especialistes al carrer, malauradament no tots hauríem tingut vehicles fer patrullatge preventiu, ni tampoc tabletes per denunciar, ni emissores per comunicat i ni espai per a totes i tots.

Per tant, des de la Secció Sindical de Trànsit Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) entenem que les dades que es van difondre per xarxes socials es va fer per error involuntari ja que, de no ser així, creuríem que s’hauria intentat enganyar la ciutadania.


No obstant no és la primera vegada que una “errada” com aquesta es produeix. No és la primera “errada” que la nostra organització sindical ha detectat però que, per responsabilitat i per no posar en risc la seguretat dels pocs efectius planificats, ha volgut denunciar públicament.

Perquè la ciutadania ha de saber que, tal i com des del SAP-FEPOL hem denunciat durant aquests darrers anys, l’especialitat de trànsit està malalta. L’especialitat de trànsit va quedant buida i la mitjana d’edat dels efectius que la composen, cada vegada és més elevada.

Per això és tant important, en favor de la prevenció viària i de la seguretat del trànsit, atendre les demandes i les propostes que la nostra organització sindical ha traslladat al Departament d’Interior. Unes propostes que si bé fins ara no han estat escoltades, per ser propostes sèries i fonamentades, estem segurs que finalment s’atendran.
    
NÚMERO DE COMUNICAT:C-158/2022 
DATA:26 de Setembre de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies