COMUNICATS 
Tret que sigui voluntari, els horaris del dispositiu del 28-M han de respectar la normativa vigent  
La nostra organització sindical ha tingut coneixement que alguns efectius policials que no se'ls pretén incorporar dins del dispositiu de seguretat del 28-M se'ls vol fer entrar a treballar a les 10:00 hores. Per aquest motiu recordem que la normativa vigent marca que l'horari d'entrada al servei en cap de setmana és de les 06:00 a les 08:00 hores.    
 
Barcelona, 18 de maig del 2023.-
 
El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha tingut coneixement que alguns dels efectius policials que treballaran en el dispositiu d’eleccions municipals del 28-M seran mobilitzats sense que se’ls respectin els extrems que marca la normativa vigent.

Sabedors que alguns dels efectius que garantiran la seguretat en aquest dispositiu entraran a treballar a les 10:00 hores de manera voluntària (i per tant contra la voluntarietat poca cosa cal dir) a d’altres se’ls pretén obligar entrar en la mateixa franja horària, sense compensar-los a més i quedant exclosos per tant del propi dispositiu.

Per aquest motiu, la nostra organització sindical recorda que (exceptuant insistim que sigui voluntari) el Decret 146/1996 determina que, en cap de setmana, l’hora d’inici del servei ha de ser de les 06:00 a les 08:00 hores del matí i per tant, no pot ser cap altra, l’hora d’incorporació dels efectius policials a la seva jornada laboral.

Per tot plegat la nostra organització sindical recorda a les persones afiliades que davant la possibilitat de ser activades en una franja diferent a la que marca la normativa vigent es poden oposar en contacte amb nosaltres, a fi de denunciar qualsevol irregularitat que es pugui produir.

Així mateix, des del SAP-FEPOL considerem que tots aquells efectius policials que participen en el dispositiu de seguretat del 28-M han de percebre les indemnitzacions que es preveuen per aquest efecte.

Per tant, ja sigui per cobrir punts electorals, per garantir els relleus o pel 18, considerem que tot aquell policia que participi activament en el dispositiu ha de ser reconegut i compensat a aquest efecte.

En qualsevol cas, la nostra organització sindical resta a disposició de la seva afiliació per defensar els seus interessos, ja sigui regionalment com a nivell general, fent que es respecti la normativa vigent i/o que se’ls reconegui la seva participació en el dispositiu del 28-M.
      
NÚMERO DE COMUNICAT:C-95/2023 
DATA:18 de Maig de 2023
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies