COMUNICATS 
Les incidències amb les imatges dels DPG no poden perjudicar l’ús de les “tasser” 
Una incidència amb la gestió de les imatges que recullen les càmeres està dificultant la utilització dels dispositius conductors d'energia (DCE). Des de la nostra organització sindical hem presentat un escrit reclamant al DGP que faci complir el concurs de licitació d'aquest material i que, en cas de no complir-se, es sancioni a les empreses adjudicatàries  
 
Barcelona, 5 de maig de 2022.-
 
Des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) creiem imprescindible (i així ho venim reclamant des de fa temps) dotar d’un Dispositiu Conductor d’Energia a cada efectiu policial i que junt amb aquest, es proveeixi d’una càmera unipersonal a cada mosso i cada mossa d’esquadra.

En aquest sentit la setmana passada, el cos de mossos d’esquadra va haver de fer front a una actuació per poder detenir un atracador d’entitat bancària que, en veure’s cercat, no va dubtar en atacar els efectius policials amb una arma blanca.

I de les imatges observades (fetes virals totes elles) sorprenia i es trobava a faltar una eina que el cos de mossos d’esquadra pot utilitzar, però que en funció de la situació no s’està en disponibilitat: la “tasser”! On era? Per quin motiu no es va poder utilitzar en aquest cas?

Des de la nostra organització sindical hem tingut coneixement d’una incidència que, per una possible manca de garanties en l’assignació de les tasser, pot provocar que aquesta es deixi al calaix del cap de torn. Una incidència que té relació directa ni amb la quantitat de DCE, ni amb la proximitat al lloc dels fets, sinó amb la gestió de les imatges que s’enregistren quan s’utilitza.

Per aquests motius, en un escrit adreçat al Director General de la Policia, la nostra organització sindical ha denunciat la gestió que s’està fent, de les imatge que son gravades pels Dispositius Personals de Gravació (DPG) ja que segons sembla, existeix alguna dificultat per enviar-les des dels ordinadors dels caps de torn, al servidor central.

En l’escrit presentat, la nostra organització sindical ha exigit la reparació immediata d’aquesta incidència. Una incidència que, segons sembla seria responsabilitat “d’empreses alienes a l’organització”  i que, de ser així, l’empresa que es va adjudicar el concurs de compra dels DPG hauria de solucionar de manera ràpida i definitiva. Tal i com s’ha traslladat al Director General de la Policia, el cos de mossos d’esquadra no es pot permetre que els Dispositius Conductors d’Energia (DCE) es quedin als calaixos per problemes amb la gestió dels DPG.

De ser així, des del SAP-FEPOL exigim que el Departament d’Interior sancioni a les empreses que s’han adjudicat els concursos, que no garanteixen el seu compliment i que no asseguren el correcte funcionament del material que han venut al cos de mossos d’esquadra. En cas que no sigui possible  exigim una solució alternativa i efectiva que asseguri que els DCE es poden seguir utilitzant complint els protocols establerts a tal efecte.
  
NÚMERO DE COMUNICAT:C-74/2022 
DATA:10 de Maig de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto