SAP-FEPOL denuncia acumulació de gasos en els interiors dels vehicles de la BRIMO
En un escrit adreçat a la Subdirecció general de prevenció de riscos i salut laboral, la nostra organització sindical ha denunciat que els efectius policials pateixen problemes respiratoris, mals de cap i altres dolències com a conseqüència de l'entrada de gasos de combustió del propi vehicle a l'interior de l'habitacle.
Barcelona, 14 de març del 2023.-
El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha denunciat avui per escrit a la Subdirecció general de prevenció de riscos i salut laboral del Departament d'Interior el problema que presenten els vehicles de les unitats d'ordre públic (BRIMO) fruit de l'entrada de gasos de combustió de les mateixes furgonetes. Com a conseqüència dels problemes denunciats son forces els efectius policials que han manifestat patir problemes respiratoris, mals de cap, mareigs, somnolències i picors d'ulls entre d'altres patologies.
Els delegats de prevenció de riscos i salut laboral de la nostra organització sindical han pogut recollir mostres de CO2 de diversos vehicles (tots ells de la marca MERCEDES model SPRINTER) que utilitzen les unitats d'ordre públic del cos de mossos d'esquadra, amb l'objectiu de verificar la bona qualitat de l'aire que circula per l'interior del turisme. Cal dir que aquestes mostres s'han fet, tenint en compte que sis (6) efectius policials han de passar llargues estones en situació d'espera a l'interior dels vehicle.
Per les gestions efectuades, la nostra organització sindical ha comprovat un alt índex de contaminació de l'aire que es genera a l'interior dels vehicles policials la qual cosa es pot produir per la ubicació i disposició dels tubs d'escapament dels vehicles, ja que aquests es troben justament entremig de les portes corredisses. Aquests extrems provoquen que quan el vehicle està sense circular però amb el motor en marxa, es genera un alt volum d'aire contaminant sota el mateix, el qual entra a l'interior del turisme a través de diferents orificis del propi sistema de ventilació, originant així els problemes de ventilació o acumulació de CO2 (causa principal de les cefalees mareigs).
Per tot plegat SAP-FEPOL ha denunciat l'incompliment del Reial Decret 486/1997 i de la NTP 549 la qual estableix els valors màxims de ppm de diòxid de carboni (CO2 1000ppm) i que aconsella que aquests no superin els 600 ppm i 25 ppm de monòxid de carboni. És per això, que en un escrit adreçat a la Subdirecció general de prevenció de riscos i salut laboral del Departament d'Interior, la nostra organització sindical que es facin les actuacions oportunes que corregeixin aquestes deficiències les quals suposen un problema de salut per als efectius policials.