PONENT, ESCRITS, TRÀNSIT 
SAP-FEPOL proposa el trasllat dels efectius del Sector de Trànsit de Tàrrega a la nova comissaria de Mollerussa 
Davant la precària situació de les instal·lacions de trànsit de Tàrrega, les quals malgrat sempre s'havia dit que eren provisionals han quedat com a definitives, la nostra organització sindical ha proposat que la nova comissaria de Mollerussa aculli els efectius policials d'aquest sector. 
 
Tàrrega, 29 de juliol del 2021.-

L’Honorable Conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, acompanyat de l'Alcalde de Mollerussa Marc Solsona, van presentar el passat dia 15 el projecte de la futura nova comissaria dels Mossos d'Esquadra de la ciutat de Mollerussa. Aquesta comissaria substituirà l'anterior edifici i permetrà donar un servei molt rellevant a la zona. La previsió de l’inici de la construcció és que comenci a finals de l'any 2022 i finalitzin les obres a mitjans del 2024.

Des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) volem recordar que l’any 2012, els efectius de trànsit de Ponts es van incorporar a la Comissaria de Tàrrega, incrementant així la plantilla del sector gairebé al doble d’efectius del Sector de Trànsit als quals s’havia de sumar a més, els efectius de seguretat ciutadana. Aquests extrems van limitar la capacitat d’aquestes instal·lacions.

Això va comportar, per exemple, que s’ubiqués una zona de vestidors per als agents de trànsit al pàrquing, sense cap separació entre aquestes i la zona d’estacionament.
Així les taquilles i la zona de brífing (tal i com la nostra organització sindical ja denunciés el seu dia) estan situades al pàrquing soterrani de la comissaria, la qual cosa suposa una sèrie d’inconvenients, com és per exemple que la roba i la uniformitat es trobi exposada al fum dels vehicles i a la brutícia del terra, o que la sala de brífing estigui al costat dels vehicles que creen gasos nocius en la combustió i que poden afectar a l’organisme.

També es fa notar la manca d’espai a les dependències comunes de la comissaria com la sala de menjador o els vestidors, sobre tot el femení fent-se més palesa aquesta manca d’espai, amb la normativa Covid-19. I és que que havia de ser una situació provisional, a dia d’avui continua mantenint-se i la resposta de l’Administració sempre ha estat que no hi ha més espai a la comissaria. Per tant avui segueix sense haver-hi una una solució a la problemàtica esdevinguda en aquestes instal·lacions.

Per tots els extrems esmentats, des del SAP-FEPOL considerem que, aprofitant la construcció de la nova comissaria de Mollerussa, es podria realitzar el canvi d’ubicació del Sector de Trànsit de Tàrrega a aquest nou emplaçament, ja que així  es podria resoldre amb totes les carències que actualment té l’edifici de la comissaria de Tàrrega. Una opció que consultats als efectius afectats, compta amb el vistiplau de la majoria dels agents de l’especialitat de trànsit de Tàrrega, així com també va estar valorada positivament pels comandaments de la Regió Policial.

Des del SAP-FEPOL considerem que ens trobem davant d’una oportunitat, ja que unes noves instal·lacions permetrien que es dignifiqui el lloc de treball, actualitzant-lo i dotant-lo de les infraestructures necessàries pera què els efectius de trànsit treballessin en unes condicions òptimes.

Per tots els extrems esmentats des de la nostra organització sindical, en un escrit registrat avui, hem instat a la Sub-direcció general de recursos a valorar de forma positiva aquesta sol·licitud d’ubicar el Sector de trànsit Tàrrega en les instal·lacions de la futura comissaria de Mollerussa per tal de tenir un lloc adequat, condicionat i proporcional a les necessitats del servei de l’especialitat de trànsit.
  
NÚMERO DE COMUNICAT:E-59/2021 
DATA:29 de Juliol de 2021
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies