COMUNICATS, INVESTIGACIÓ 
Investigació i el Dia de les Esquadres. 
Després que l'any passat l'especialitat d'investigació fos l'escollida en el vídeo de commemoració del Dia de les Esquadres, les condicions laborals de l'especialitat no han millorat, els recursos (humans i materials) segueixen essent insuficients i cada dia que passa, la família d'investigació està més malalta 
 
Barcelona, 18 d'abril del 2023.-
 
Ens trobem a les portes del Dia de les Esquadres a les diferents regions policials del cos de Mossos d’Esquadra. Davant d’aquest esdeveniment, des de la secció de l’especialitat d’investigació del SAP-FEPOL volem fer diverses reflexions.

La nostra especialitat de manera periòdica acostuma a ser de les que més reconeixements rep, en forma de felicitacions per als efectius que treballen a les diferents unitats del territori i àrees centrals.

Aquest fet (a vegades criticat) no té més justificació que la de ser les unitats d’investigació les que, després de moltes hores de feina i dedicació, aconsegueixen les resolucions i detencions dels autors dels delictes que més alarma poden generar.

Però tota aquesta feina s’està fent en unes condicions laborals que disten molt de ser les òptimes i que ni tant sols s’apropen a les correctes. L’especialitat està treballant sense material, sense vehicles suficients i en bon estat, amb unes garanties horàries inexistents i amb una evident manca de personal. Tot i així tenim la voluntat de treure la feina endavant i resoldre els delictes.

Imaginem que això també és un dels motius pels qual aquesta és una de les especialitats més felicitades ja que, des de l’Administració es deu tenir la impressió que donant unes quantes felicitacions cada any ja queda compensada totes les mancances que tenim. Veient la decadència que està agafant l’especialitat, l’any passat van decidir “pujar l’aposta” i fer una superproducció audiovisual sobre la feina que desenvolupen les unitats d’investigació.

Doncs bé! Des del SAP-FEPOL no podem estar d’acord amb aquesta política. No ens serveix que una vegada a l’any se’ns doni un copet a l’esquena per tenir-nos contents i contentes i callem. No podem estar d’acord amb una la política actual que es té amb l’especialitat, la qual ja fa temps que diem, està provocant una desertització de la mateixa.

Per aquest motiu, des de la nostra organització sindical entendríem perfectament que, tot i ser el dia de les mosses i dels mossos d’esquadra, els membres de l’especialitat d’investigació (bàsica, avançada, científica i administrativa) decidissin no assistir als actes del Dia de les Esquadres.

Consideraríem “normal” que els investigadors i les investigadores volguessin mostrar a l’Administració el seu descontent i malestar amb la situació actual i d’aquesta manera expressessin la necessitat del canvi i les millores necessàries per tornar a dignificar la investigació dins del cos de Mossos d’Esquadra.

No és suficient amb reconèixer la tasca dels professionals una vegada a l’any amb una felicitació i un vídeo. Cal millorar les condicions laborals de veritat i aviat. Des del SAP-FEPOL estem disposat a negociar per avança! Ara només cal que l’Administració i la Prefectura ens cridin per fer-ho.
 
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-73/2023 
DATA:18 de Abril de 2023
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies