Novament es generen situacions de greuge. Ara, amb el complement de productivitat 
L'Administració ha exclós als efectius en pràctiques de la percepció de les retribucions assocciades al complement de productivitat. Així mateix s'ha fet tàbula rasa per a les deduccions d'aquest complement per a totes les absències laborals per contingència comuna i, a diferència de la resta de la funció pública, l'autoavaluació no s'ha incorporat en el procediment per al cos de mossos d'esquadra. 
 
Barcelona, 26 d'octubre del 2022.-
 
Aquest any s’ha recuperat el complement de productivitat per a les persones membres del cos de mossos d’esquadra i des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) hem hagut de tornar a presentar propostes de millora, malgrat algunes de les quals ja havien estat portades (i veiem que no escoltades) al propi Consell de la Policia.

En primer lloc, considerem que els efectius policials que estan en pràctiques en cap cas poden quedar exclosos de la percepció del complement de productivitat. Tal i com així hem denunciat per escrit a la Sub-direcció general de recursos humans, la normativa vigent preveu (com és per exemple, entre d’altres, l’article 104 bis Decret 1/1997, de 31 d’octubre) que aquests efectius han de percebre les retribucions complementàries, tal i com és el complement de productivitat.

Així mateix, és evident que els efectius en pràctiques “produeixen” exactament el mateix que la resta de persones membres del cos que no es troben en aquesta situació i per tant, excloure’ls d’aquesta retribució (a més de ser contrària a dret) suposaria un greuge comparatiu (amb les conseqüències que això genera).

Per tant, SAP-FEPOL ha reclamat a l’Administració que revisi de manera immediata aquesta situació i que faci les modificacions normatives oportunes per tal que els efectius en pràctiques puguin percebre aquest any mateix, el complement de productivitat.

Per altra banda, i en el mateix escrit, la nostra organització sindical ha reclamat la necessitat de no fer “tàbula rasa” en la deducció per contingències comunes de l’import a percebre. Exemple clar serien les absències per malalties oncològiques per a les quals, l’Administració hauria de mostrar-se empàtica amb les persones que l’han patida i no excloure-les de la percepció del complement de productivitat.

Per últim, i veient que en el procediment d’avaluació de competències per a la resta de la Funció Pública (Acord de Govern de 8 de febrer) es contempla l’Autoavaluació, des del SAP-FEPOL hem denunciat que aquest procediment s’hagi modificat en exclusiva per a les persones membres del cos de mossos d’esquadra. És per això que s’ha instat al Departament a modificar l’Ordre de 10 de novembre de 1997.

Des de la nostra organització sindical considerem que hauria estat ideal (prèvia a la publicació de la Nota sobre complement de productivitat) reunir a les organitzacions sindicals representatives, per tal que qüestions com aquestes poguessin haver estat acordades. No obstant novament s’ha tirat pel dret i (especialment amb els efectius que ja han finalitzat les pràctiques) s’ha provocat una situació  que (per la desafecció que genera) es podria i s’hauria d’haver evitat.
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C.-178/2022 
DATA:26 de Octubre de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies