ESCRITS, INVESTIGACIÓ 
Ningú pensa en els efectius d'investigació quan rebenten un operatiu 
Aquests efectius policials treballen llargues jornades de treball en segons quins operatius. Ningú preveu l'avituallament de menjar i beure quan les treballen. Des del SAP-FEPOL hem reclamat que aquesta situació s'arregli i que es garanteixi beguda i menjar, tal i com passa per exemple, amb les llargues jornades del cos de bombers  
 
Barcelona, 27 de març del 2023.-
 
A les diferents unitats d’investigació tant de nivell 2 com 3, és habitual i freqüent que davant d’un servei o operatiu policial s’hagi de fer front a jornades de treball superior a les 12 hores.

Aquestes feines poden ser, des de entrades a domicilis de manera simultània a diferents localitats, com desmantellament de plantacions de marihuana tant a l’aire lliure com a magatzems o domicilis.

En aquestes operatius els efectius que formen part no saben amb certesa el temps que invertiran i en algunes ocasions ni el lloc en que estaran. Això comporta que no hi hagi cap previsió de dinar o de sopar segons l’horari pels agents, ni que aquests puguin tornar a la seva comissaria o anar al seu domicili.

Per aquestes situacions, des de la Secció sindical d’investigació del SAP-FEPOL considerem que hauria d’existir la possibilitat que cada regió policial disposés d’algun tipus de fons de maniobra pe comprar menjar i beure, o que hi hagués el conveni mitjançant contracte públic amb establiments de la zona on anar a buscar el necessari. Una altra solució podria trobar-se si l’empresa de vending que actualment té contracte amb la Direcció general pogués subministrar menjar i beure en cas que fos necessari.

De fet, la nostra organització sindical no està demanant res diferent al que ja tenen altres col·lectius professionals com és el cos de bombers de la Generalitat, el qual no ho oblidem depenen del mateix Departament d’Interior, i ja disposen del subministrament de menjar i beure en els casos en que sigui necessari.

 
 
NÚMERO DE COMUNICAT:E-23/2023 
DATA:27 de Març de 2023
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies