COMUNICATS, ORDRE PÚBLIC 
SAP-FEPOL celebra l’arxiu de la denúncia interposada a un Sergent de la Brigada Mòbil acusat de lesions pels fets del 2019 
Després de tres anys, el Jutjat d'Instrucció 2 de El Prat, compartint els arguments dels serveis jurídics de la FEPOL, ha descartat qualsevol indici d'agressió tal i com així manifestava la part contrària. Processos judicials com aquest ens reforcen en la necessitat de dotar a tots els efectius del cos de mossos d'esquadra de càmeres unipersonals  
 
Barcelona, 11 d'octubre del 2022.- 
 
L’octubre del 2019, el cos de mossos d’esquadra va haver de fer front a l’Aeroport de El Prat,  a la localitat Barcelona i a Catalunya en general, una de les exigències en ordre públic més gran dels darrers anys. Durant aquells dies, ARRO, BRIMO i Seguretat Ciutadana, van haver d’assumir grans dispositius on la violència esdevinguda va provocar recordem, lesions d’importància en alguns efectius policials del cos de mossos d’esquadra.

Alhora, les denúncies per actuacions policials “presumptament irregulars” no es van fer esperar, tal i com va ocórrer amb un Sergent de la Brigada Mòbil acusat d’agredir una manifestant i provocar-li (segons la denúncia) lesions físiques greus i un trastorn per estrès posttraumàtic.

No obstant, després de tres anys d’investigació judicial i d’una llarga espera, el Jutjat d’Instrucció número 2 del El Prat de Llobregat ha decretat el sobreseïment i arxiu de la causa. Tal i com des d’un inici advoqués la defensa, sota la direcció lletrada de l’advocat dels serveis jurídics de la FEPOL Xavier Todó Bañuls, el Jutjat instructor ha descartat qualsevol indici d’agressió que permetés obrir judici oral.

Per tot plegat, la nostra organització sindical celebra l’arxiu i felicita al Sergent en particular i al Sindicat de Comandaments de l’Escala Intermèdia (SEIME) en general, per haver aconseguit acreditar (junt amb els serveis jurídics de la FEPOL) que de tot allò denunciat hagi quedat descartat.

Així mateix, la nostra organització sindical considera que aquest és un clar exemple que ens reforça en la necessitat de reclamar càmeres personals per a cadascun dels efectius del cos de mossos d’esquadra.

Tal i com exposéssim davant la Comissió d’Estudi del Model Policial del Parlament de Catalunya, als efectius del cos de mossos d’esquadra ens és imprescindible seguretat jurídica en l’exercici de les nostres funcions. Ens son imprescindibles eines que ens permetin acreditar amb imatges les nostres actuacions policials.

Així mateix celebrem la tasca feta pels serveis jurídics de la FEPOL els quals segueixen demostrant amb arxius com l’assolit en aquest cas, el seu grau de professionalitat en la defensa de les persones membres del cos de mossos d’esquadra. Una defensa que, també cal dir, hauria d’haver estat assumida pel propi Departament d’Interior.

Per tant, esperem que les conclusions de la Comissió d’Estudi del Model Policial contempli en les seves conclusions, la mesura proposada per SAP-FEPOL i que així, les càmeres unipersonals siguin aviat una realitat. D’acabar-se acceptant estem segurs que seguirem demostrant (també amb imatges) la professionalitat del cos de mossos d’esquadra.
  
NÚMERO DE COMUNICAT:C-172/2022 
DATA:11 de Octubre de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies