PONENT, COMUNICATS 
SAP-FEPOL exigeix que es desmunti la rave il·legal de l’embassament de Santa Anna  
Davant fets com els succeïts és evident que cal enviar un missatge clar contra els seus responsables. Son freqüents les festes il·legals que es produeixen a tot el territori català i els responsables polítics no poden quedar al marge.   
 
Lleida, 6 de juny del 2023.-
 
El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) exigeix al Departament d’Interior que doni les ordres oportunes de desmuntar i desallotjar de manera immediata la rave que hores d’ara continua prop de l’embassament de Santa Anna, al terme municipal d’Ivars de Noguera.

La nostra organització sindical lamenta, que davant els fets produïts en els quals cinc persones membres del cos de mossos d’esquadra han resultat ferides de diversa consideració, l’autoritat competent no actuï amb la fermesa, amb la celeritat i la contundència necessària.  

Recordem que tres dotacions del cos de mossos d’esquadra van haver de fer front a una multitud de gent, la qual per muntar una festa il·legal, no va dubtar en atemptar contra els efectius policials, arribant a envestir amb un camió a dues de les tres dotacions policials. A més ho van haver de fer en una zona amb greus problemes de comunicació, la qual cosa va dificultar encara més l’actuació policial.

És evident per tant que, davant la il·legalitat de la festa i la violència mostrada contra els efectius policials cal actuar amb la celeritat i la seguretat necessària que permeti identificar, detenir i posar a disposició de l’autoritat judicial competent a tots els individus responsables.

Ja avancem que els Serveis Jurídics del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) es personaran com acusació particular contra els responsables d’aquests gravíssims fets, els quals, de no ser per la professionalitat mostrada pels efectius policials haurien pogut tenir unes conseqüències molt més lamentables.

Així mateix, la nostra organització sindical denuncia que la de Santa Anna no és una rave aïllada, ja que son freqüents les festes il·legals que es produeixen per tot el territori català. Per tot plegat, des del SAP-FEPOL considerem evident, que qui té la responsabilitat sobre aquesta qüestió és el Govern i el Parlament de Catalunya els quals tenen l’obligació de garantir i protegir la normal convivència ciutadana que es trenca amb els fets com els que amb aquest comunicat denunciem.

Des de la nostra organització sindical considerem imprescindible enviar un missatge clar i contundent contra qui pretengui organitzar aquestes festes il·legals a Catalunya i contra qui atempti contra les forces de l’ordre. De no fer-se, és evident que s’estarà generant un efecte rebot i un missatge prou contraproduent del “aquí no passa res” o “aquí està tot permès”.

Per últim i com no pot ser d’altra manera, la nostra organització sindical vol mostrar el seu respecte i el seu agraïment a tots els efectius policials que han intervingut en aquesta actuació policial. Uns efectius que com s’ha dit han tornat a mostrar la professionalitat del cos de mossos d’esquadra.
    
NÚMERO DE COMUNICAT:C-105/2023 
DATA:6 de Juny de 2023
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies