TERRES DE L'EBRE, COMUNICATS 
Reunió regional de la RP de Terres de l’Ebre de 7 de juny del 2023 
Des del SAP-FEPOL us expliquem els punts que van ser tractats a la darrera reunió regional que van ser defensats per la nostra organització sindical    
 
Tortosa, 13 de juny del 2023.-
 
El passat dimecres 7  de juny vam celebrar la reunió regional amb el Cap i Sots-cap de la regió policial, els caps de les ABP i Àrees de la regió, la  representant de l’Administració i la resta d’organització sindicals. A continuació us destaquem els punts més importants tractats en aquesta reunió amb els caps regionals.
 
  • Manca d’efectius a ART Terres de l’Ebre
L’Intendent comenta que és evident que tenim una manca d’efectius a trànsit i qui primer és conscient d’això és el propi Cap de l’ART. És ell el qui ha demanat a la Divisió que ampliïn les places destinades tant a Tortosa com a Mora d’Ebre. No obstant no depèn de la nostra ART sinó que ha de ser la Divisió de trànsit qui hi autoritzi.
 
  • Vehicles nous a la regió.
Preguntem per quan arribaran el nous vehicles no logotipats a la Regió. La Cap de negociat comenta que després del recurs que una de les empreses que hi va participar va fer de la licitació, ara ja s’ha acabat i per tant s’espera que arribin el cotxes aquest mes de juny o juliol però es desconeix la data.

Tal i com es va informar en el darrer Consell de la Policia celebrat s’espera que mentre aquest mes de juny n’arribaran quinze (15) de vehicles de paisà, el gruix més gran arribarà a mitjans de juliol (225 vehicles més concretament) dels 283 que s’han adquirit.
 
  • Pla d’estiu 2023.
Es pregunta si es coneixen les places que aniran destinades a cada comissaria. El Cap regional comenta que no, que l’únic que s’ha demanat de la regió és que incloguin l’ABP del Montsià al pla d’estiu però que no saben quantes places aniran a cada destinació.
 
  • Manca d’efectius a la CD de l’Ametlla de Mar.
Des del SAP-FEPOL hem reclamat que es reforci la plantilla de la CD de l’Ametlla. Respecte aquesta demanda l’Intendent cap comenta que el problema de la CD de l’Ametlla és la dimensió que se li va donar al moment d’obrir-la.  Per tant cal dimensionar-la de nou amb, com a mínim 50 efectius.

És per això que la Regió està per tal d’ampliar la RLT inicial i poder ofertar noves places per a què ja es doti aquesta CD tal i com fa falta i no anar posant pedaços.
 
  • Millora de les càmeres de vídeo vigilància.
Comenta tant el Cap regional com el Cap d’administració que està prevista un revisió i canvi de tot el sistema de vídeo vigilància de totes les comissaries de Catalunya. Tot i això, comenta el Cap de l’ABP del Baix Ebre que mentre això no arribi s’ha de garantir el bon funcionament de les actuals càmeres i que es demanarà una revisió i/o neteja.
 
  • Previsió del Cap de torn operatiu.
Des del SAP-FEPOL hem demanat als comandaments regionals quina intenció tenen amb la figura del cap de torn operatiu. A aquest efecte el Cap de la regió comenta que aquesta és una figura que pot anar molt i molt bé a la RP de Terres de l’Ebre, ja que pot cobrir les mancances de comandaments que tenim alhora que pot tenir una visió més global del serveis regionals.
Tot i això reconeixen que amb la marxa de tres sotsinspectors de la regió no es té coneixement  encara com i si es podrà mantenir la figura, ja que les mancances de comandament són molt grans.
 
  • UI Terra Alta – Ribera d’Ebre.
Es torna a demanar per la falta de caporals a la UI de Gandesa. L’Intendent manifesta que tot i l’oferiment que es va fer, aquestes places de caporals no es van cobrir a diferència de les d’agents que a hores d’ara són 6. No obstant el compromís de la Regió segueix essent el de poder tenir dos caporals motiu pel qual demanaran poder fer un nou oferiment a la regió per cobrir aquestes mancances a la UI.

Des del SAP-FEPOL (tal i com així hem denunciat fins i tot davant dels mitjans de comunicació) considerem que aquest és un claríssim exemple de com de malament està l’especialitat d’investigació del cos de mossos d’esquadra. I és que mentre no es modifiquin les condicions de treball dels investigadors i de les investigadores seguirem patint una fuita constant de recursos humans que (malgrat la vocació) no veuen compensat el seu esforç.

Aquests són els punts més destacats que es van tractar a la reunió. Per a qualsevol ampliació de la informació o per aportar nous punts a les properes reunions podeu posar-vos en contacte amb els delegats que SAP-FEPOL té a la Regió Policial de Terres de l’Ebre.
    
NÚMERO DE COMUNICAT:C-109/2023 
DATA:13 de Juny de 2023
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies