COMUNICATS 
El Departament d’Interior denega la defensa jurídica a mossos i mosses lesionades en acte de servei 
Son ja diversos els mossos i les mosses a qui el Departament ha deixat a l’estacada denegant-los-hi la defensa jurídica, sota l’excusa que “no es compleixen els criteris” imposats pel Gabinet Jurídic del Departament de Presidència.     
 
Barcelona, 18 de març del 2024.-
 
El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i el Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL) denunciem de manera pública i enèrgica que el Departament d’Interior està denegant l’assistència jurídica a mossos i a mosses d’esquadra que, en l’exercici de les seves funcions han estat víctimes de delictes d’atemptat, resistència i lesions.

Malgrat que, per la normativa actual (Decret 1/1997 de 31 d’octubre i Decret 5/2015, de 30 d’octubre), els mossos i les mosses d’esquadra tenim el dret a la defensa jurídica i protecció de la nostra Administració, a dia d’avui ja són diversos i diverses mosses d’esquadra les que el Govern de la Generalitat les ha deixat tirades judicialment. Mossos i mosses d’esquadra que, insistim, en l’exercici de les seves funcions han estat víctimes de delictes resistència i lesions.

Respecte aquesta qüestió, des del SAP-FEPOL i des de l’SME-FEPOL podem acreditar que, des del passat setembre del 2023, ambdues organitzacions sindicals hem reclamat per escrit al Departament d’Interior que compleixi amb la llei i que asseguri la defensa de totes les persones membres del cos de mossos d’esquadra sense excepció. Unes demandes que també s’han efectuat en tots i cadascun dels Consells de la Policia que s’han fet al respecte.

No obstant, de manera covarda i per la porta del darrera, el Govern de la Generalitat està deixant a l’estacada als mossos i a les mosses d’esquadra agredides a algunes de les quals, ni tant sols ha comunicat per escrit la denegació de l’assistència jurídica (fent-ho només de manera verbal).

Què creu el Govern de la Generalitat que pensaran aquestes mosses i aquests mossos de la seva Administració quan observen que, havent fet la seva feina i havent patit lesions en l’exercici de les seves funcions, veuen com els deixen tirats havent-se de buscar la vida per a què un advocat defensi els seus interessos? Quina creu el Govern de la Generalitat que serà l’opinió d’aquests mossos i d’aquestes mosses afectades per aquesta situació respecte la seva Administració?

Els mossos i les mosses d’esquadra observem perplexos el maltractament al qual ens està sotmeten un Govern que, per qüestions purament polítiques, no garanteix la defensa jurídica a uns professionals que han estat lesionats en l’exercici de les seves funcions. Des del SAP i des de l’SME considerem gravíssima aquesta situació ja que afecta de manera flagrant al servei de seguretat pública de Catalunya.

Tal i com manifestéssim en la darrera sessió del Consell de la Policia de 13 de març, SAP i SME no cessarem en la denúncia pública d’aquesta situació. La Direcció General de la Policia, el Departament d’Interior i el Govern de la Generalitat han d’assumir les seves obligacions (les que la llei obliga) i de no assumir-les és evident que han d’assumir les responsabilitat polítiques que se’n derivin.
        
NÚMERO DE COMUNICAT:C-59/2024 
DATA:18 de Març de 2024
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies