PONENT, ESCRITS 
En reunions amb número molt elevat de persones convocades cal seguir apostant per la videoconferència 
Després que en algunes reunions s'hagin convocat a un número importants de comandaments al Complex Central, des de la nostra organització sindical es reforça valorar la possibilitat de continuar aprofitant la videoconferència per aquests casos. Cal valorar la possibilitat d'evitar desplaçaments a un número elevat de persones membres del cos de mossos d'esquadra més quan, en cas de reunir-se on-line, poden tenir la mateixa informació amb un risc menor.   
 
Lleida, 3 de novembre del 2021.-

Sens dubte, la COVID-19 ha canviat el món, l’estratègia i les relacions laborals. En aquest sentit les policies hem estat dels sectors que més ho hem patit. Ja sigui per l’exposició de la plantilla i per l’afectació de la pandèmia sobre la mateixa en número de contagis els cossos policials hem patit en primera persona la crisi sanitària.

Així, les mesures que col·lectivament hem hagut de prendre (com és per exemple el teletreball de cert personal o els canvis de planificació constants per necessitats del servei) han estat evidents. Però també ho han estat, els canvis esdevinguts en el model de relacions laborals on les reunions on-line s’han incrementat exponencialment.

I si d’aquesta crisi sanitària haguéssim de destacar alguna cosa és que algunes d’aquestes mesures han arribat per quedar-se. El cos de mossos d’esquadra ha apostat fort per les reunions on-line, amb programes com el TEAMS i invertint en televisions gegants a totes les comissaries.

Aquestes mesures han permès quelcom que fins a les hores no havia estat possible i és que a dia d’avui la disponibilitat per convocar a un major número de persones de diferents punts de Catalunya és més fàcil, més possible i menys costós.

No obstant, a mesura que s’ha anat recuperant la normalitat, s’han convocat al Complex Central diverses reunions que han suposat un número elevat de desplaçaments. Unes reunions a més, que altres efectius del cos, van poder seguir també on-line.

Així, el passat 28 d’octubre es va realitzar una reunió presencial al Complex Central del cos de mossos d’esquadra, la qual va provocar el desplaçament de dues-centes setanta (270) persones, la major part dels quals eren Caps d’OAC i Caps d’Investigació.

A l’efecte son diversos els comandaments que han manifestat la seva queixa pel fet d’haver hagut de fer centenars de quilòmetres i hores de desplaçament per assistir de manera obligatòria a una reunió que podria haver-se realitzat per videoconferència.

D’haver-se fet així s’hagués evitat a més, la despesa que suposa el transport des de la destinació d’origen fins el Complex Central (tan d’anada com de tornada), l’increment de quilòmetres als vehicles policials o l’increment també del risc d’accident laboral.

No volem dir amb això que cal acabar de manera definitiva amb les reunions presencials! Simplement cal valorar la possibilitat de realitzar-les si aquestes no suposen un elevat volum de desplaçament de persones membres del cos de mossos d’esquadra.

És per això que des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) en un escrit presentat avui hem instat a la Sub-direcció general de recursos humans a fer les gestions oportunes per tal que en reunions que impliquen un gran desplaçament d’efectius policials s’aposti per fer-les per videoconferència.

      
NÚMERO DE COMUNICAT:E-76/2021 
DATA:3 de Novembre de 2021
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies