GIRONA, ESCRITS 
Els efectius de l'ABP de Girona farts de ser el comodí de la Regió 
Després que s'hagi creat la figura del Cap de Torn Regional Operatiu, els efectius de l'ABP de Girona han d'assumir les funcions de conductor quan aquest no en té. Per tant, un servei regional planificat, ha de ser assumit per l'ABP de Girona sense que s'hagi buscat altres alternatives. Des de la nostra organització sindical, en un escrit registrat avui, ja hem demanat una reunió amb els Caps de la Regió, els comandaments de la CSUCOT i els responsables de la Sub-direcció general de recursos humans    
 
Girona, 14 de desembre del 2021.-

Amb el tancament de la Sala de Comandament de Girona el passat mes de novembre s’ha creat la figura del Cap de torn regional operatiu. Una figura que, com el mateix nom indica és un servei regional.

Des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) hem observat que, per contra de buscar-se altres alternatives que no tinguin una afectació única i un impacte exclusiu sobre una sola destinació de la Regió Policial, s’ha encarregat la responsabilitat d’acompanyar al Cap de Torn quan no té conductor, exclusivament als efectius de l’ABP de Girona.

Des de la nostra organització sindical lamentem que, amb el temps que s’ha tingut per preparar un servei com és el d’acompanyar al Cap de torn regional operatiu, novament s’ha pres el camí més fàcil sense tenir tant sols en consideració, les conseqüències i l’afectació que sobre el servei podria generar.

I la pregunta que ens fem és: per quin motiu han de ser els efectius de l’ABP de Girona els qui s’han de fer càrrec d’aquesta responsabilitat (mitjançant fins tot serveis regionals planificats) quan els Caps de torn operatius es queden sense conductors?.

Reconeixem i és cert que amb el tancament de la Sala de Comandament de Girona s’ha dotat de més efectius a l’ABP. No obstant, la gran major part d’aquests efectius han anat a cobrir el servei Anella Muga (vigilància edificis Regionals de ARRO, ART i UINF).

En un escrit adreçat a la SGRH ja hem avançat que la manera com s’ha gestionat la situació ha generat un gran malestar sobre els efectius de la Comissaria de Girona, els quals estan cansats d’haver d’assumir responsabilitats que van més enllà del seu àmbit (ABP). Fruit d’això algunes accions col·lectives es realitzaran per traslladar la queixa que amb aquest escrit ja us venim avançant.

I és que fins i tot, el vehicle que utilitza aquest servei regional és un vehicle de la mateixa ABP de Girona, la qual cosa provoca que amb la mancança de vehicles que pateix, la deixi amb un roda menys.

Per tot els extrems esmentats, des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) hem instat a la Sub-direcció a fer les gestions oportunes per tal que, juntament amb els Comandaments Regionals i els qui pertoqui de la Comissaria Superior de Coordinació Territorial es busqui una sortida acordada a aquesta situació, la qual hem proposat que passi per:

 
  1. La creació d’una unitat regional amb els efectius suficients per a cobrir aquest servei.
  2. Fins que aquestes places sortissin a concurs s’hauria de fer un oferiment, a tots els efectius del CME, perquè les mosses o mossos que estiguessin interessats poguessin cobrir aquest servei, i així no es restaria els efectius de l’ABP de Girona.
  3. Convocar de manera urgent una reunió entre els Comandaments Regionals, els comandaments respectius de la Comissaria Superior de Coordinació Territorial i la Sub-direcció general de recursos humans de la Direcció General de la Policia.

No actuar amb la diligència necessària per resoldre aquesta situació ja us comuniquem que provocarà un increment del sentiment de cansament i fatiga que ja venen patint (des de fa massa temps) els efectius policials d’aquesta destinació els quals veuen, que no son tinguts en compte (mitjançant aquelles organitzacions sindicals que els representem) per buscar sortides pactades a situacions com la denunciada.
 
NÚMERO DE COMUNICAT:E-90/2021 
DATA:14 de Desembre de 2021
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies