COMUNICATS 
Primera reunió de la Mesa de negociació del cos de mossos d’esquadra 
Després que la nostra organització sindical reivindiqués la necessitat d'una Mesa de Negociació entre el Govern de la Generalitat i les organitzacions sindicals representatives del cos de mossos d'esquadra, avui es durà a terme la primera reunió. Des del SAP-FEPOL tenim clares quines han de ser les propostes i així les defensarem  
 
Barcelona, 22 de febrer del 2023.-
 
Després que el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ho demanés en seu del Consell de la Policia, les organitzacions sindicals representatives del cos de mossos d’esquadra hem estat convocades avui a les 15:30 hores, a la primera de les reunions de la Mesa de negociació, que ha de servir per millorar les condicions laborals del nostre col·lectiu.

A aquest efecte, les organitzacions sindicals assistirem a la Mesa de Negociació després que finalment, el Govern de Catalunya hagi tirat endavant, la modificació del Decret de segona activitat del cos de mossos d’esquadra. Una modificació que suposa perdre el millor règim en matèria de segona activitat que cap col·lectiu professional de la Generalitat de Catalunya hagi tingut mai (algun dia caldrà explicar el per què?).

Així, respecte la negociació que avui s’inicia, la nostra organització sindical hi assistirà amb l’ànim principal (tal i com ha reclamat històricament) com a mínim d’erradicar i superar les diferències retributives entre cossos especials de la Generalitat, de reduir la jornada laboral anual (equiparant-nos també a altres col·lectius professionals) i de compensar econòmicament el treball en dies festius.

Des del SAP-FEPOL tenim clara la nostra postura. I és que després que el Govern de la Generalitat hagi arribat a acords amb els sectors de la salut i l’ensenyament és hora que es negociï i s’acordi una millora de les condicions laborals amb el sector de la seguretat pública. Els professionals i les professionals de la seguretat hem hagut d’assumir (especialment els darrers anys) les deficiències i la manca d’inversió pressupostària i per tant és hora de compensar aquesta històrica situació.

Per tant, la nostra organització sindical assistirà a la reunió d’avui conscient que (1) és prioritari adequar les retribucions del cos de mossos (no només a la de la resta de cossos especials de la Generalitat) sinó a les de les policies del nostre entorn, (2) és essencial reduir la jornada laboral anual per tal d’incrementar la conciliació de la vida familiar amb la laboral i (3) de compensar el treball en dies festius.

La nostra organització sindical, tal i com ha fet sempre, hi assistirà amb propostes treballades i amb l’ànim d’arribar a acords que millorin les condicions laborals del col·lectiu que representem. No obstant també hi assistirem convençudes i convençuts de poder mobilitzar un col·lectiu professional que ha vingut reivindicant unes demandes històriques que hores d’ara ha arribat el moment de superar.

Per últim, la nostra organització sindical demana al col·lectiu que estigui atent en la negociació que avui iniciarem i que, en cas de necessitat es mobilitzi en suport i reivindicació d’unes condicions laborals dignes.
  
NÚMERO DE COMUNICAT:C-22/2023 
DATA:22 de Febrer de 2023
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies