COMUNICATS 
SAP-FEPOL ofereix gratuïtament a les Sales de Coordinació un programa de valoració emocional i atenció psicosocial 
Per primera vegada, una organització sindical del cos de mossos d'esquadra, ofereix de manera gratuïta un programa preventiu de detecció precoç de riscos psicosocials , malaltia mental i atenció personalitzada (gratuïta) en cas de ser necessari. Si ets un operador o una operadora de sala t'interessa estar-ne al cas. 
 
Barcelona, 1 de desembre de 2022.-
 
El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha fixat com un dels seus objectius, la prevenció de la salut mental de les persones membres del cos de mossos d’esquadra. I és que segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), més d’un 25% de la població patirà algun trastorn de salut mental en algun moment de la seva vida, esdevenint a Europa en els propers anys, la segona malaltia i causa d’incapacitat.

Així, essent l’organització sindical promotora del Grup contra el Suïcidi policial que a dia d’avui s’ha constituït en el cos de mossos d’esquadra, des del SAP-FEPOL considerem  imprescindibles la implantació de programes preventius en benefici de la salut mental.

És per això que, en col·laboració amb el projecte H-Policia i la Fundació per a la Seguretat Pública, les persones afiliades a la nostra organització sindical podran beneficiar-se d’un premi atorgat per la principal consultora estatal especialitzada en gestió preventiva psicosocial, Affor Health.

El premi en qüestió consisteix (com a primera fase) en  l’avaluació de la salut emocional de les persones membres del cos de mossos d’esquadra destinades a qualsevol de les sales de coordinació operativa del cos de mossos d’esquadra. Una avaluació absolutament gratuïta, personalitzada, confidencial i que, en cas de donar com a resultat alguna alteració emocional, us oferirà (com a segona fase) una atenció psicològica personalitzada (també gratuïta).

Des del SAP-FEPOL som conscients que els operadors i les operadores de Sala patiu unes condicions generadores de situacions laborals estressants. És per això que, en prevenció de la vostra salut mental i aprofitant-nos de la xarxa que generem com a sindicat majoritari del cos de mossos d’esquadra, posem a la vostra disposició una eina de valoració psicològica i detecció precoç del dany, absolutament validada.

Alhora, si dels indicadors obtinguts de dita valoració es detecten indicadors de risc de malalties psicològiques, el mateix programa us oferirà atenció psicològica personalitzada en atenció de la vostra salut mental.

Per tot plegat, i amb l’ànim que sigui una eina àmpliament aprofitada, la nostra organització sindical (durant els brífings que farà a totes les sales de coordinació) us oferirà una explicació més extensa, tot esperant que us beneficieu d’un programa preventiu que mai abans s’ha ofert al cos de mossos d’esquadra.
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-199/2022 
DATA:1 de Desembre de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto