METROPOLITANA NORD, COMUNICATS, TRÀNSIT 
Traslladar Trànsit a Cerdanyola tindrà conseqüències negatives a curt termini: no hi cabrem! 
Les organitzacions sindicals hem estat emplaçades a una reunió el proper 18 de maig per informar-nos del trasllat del Sector de Trànsit de Sabadell a la comissaria de Cerdanyola.   
 
Sabadell, 16 de maig de 2022.-

El proper 18 de maig, la nostra organització sindical ha estat emplaçada a una reunió per informar-nos (i així ens ho han dit textualment) del trasllat de la Unitat de Trànsit del Sector de la localitat de Sabadell a Cerdanyola del Vallès el proper 1 de juny del 2022.

Des que aquesta noticia es fes pública, la Secció Sindical de Trànsit del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) s’hi ha oposat ja que, tal i com manifestéssim en comunicat de 15 de gener del 2021, suposava ubicar físicament els especialistes en un dels extrems del territori a cobrir i empitjorar les connexions amb les principals vies del sector.

Així mateix, en un nou comunicat de 21 de gener del 2021, la nostra organització sindical denunciava que les instal·lacions que volien acollir els 59 efectius de trànsit, no complien les condicions de seguretat i salut laboral ja que provocaven l’amuntegament de totes les persones destinades en aquestes dependències (les 59 de trànsit esmentades més les 105 de seguretat ciutadana).

Una qüestió que la nostra organització sindical, amb el suport dels nostres propis informes,  també va portar aquesta qüestió al Consell de la Policia a qui es va reclamar que, abans de prendre qualsevol decisió, se’ns facilités tota la informació del projecte amb el qual s’acreditessin totes les mesures de seguretat i salut laboral.

Doncs bé! Som coneixedors de les obres que s’han efectuat i, després d’observar-les tornem manifestem de nou, que seguim i seguirem patint un problema de manca d’espai. Especialment el patirem al pàrquing, on cotxes i motos hauran d’estacionar-se a l’exterior o  al carrer, i en els vestidors, on el problema es produirà tant curt termini, com quan s’incorporin els efectius destinats a qualsevol altra especialitat (incloent USC).

Des de la nostra organització sindical seguim sense entendre la necessitat d’aquest trasllat de dependències policials, però tampoc la celeritat amb la qual s’està duent a terme. Les presses mai han estat bones i la immediatesa amb la qual s’estan prenent les decisions pot incrementar en un futur molt immediat, les condicions sota les quals hauran de treballar els efectius destinats a aquestes dependències.

Tal i com ja vam manifestar en el propi Consell de la Policia, SAP-FEPOL serà inflexible en la garantia de la normativa de salut i seguretat laboral i denunciarem, si s’escau, davant la Inspecció de Treball de la Seguretat Social qualsevol incompliment de la mateixa.
  
NÚMERO DE COMUNICAT:C-79/2022 
DATA:16 de Maig de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies