COMUNICATS 
Reunió de la Subcomissió d’Infraestructures de 14 de març del 2024 
Des del SAP i des de l’SME us fem un resum dels punts que van ser tractats en aquesta reunió. 
 
Barcelona, 19 de març del 2024.- 
 
El passat 14 de març es va reunió la Subcomissió d’Infraestructures del cos de mossos d’esquadra, la qual depèn del Comitè de Seguretat i Salut Laboral del Departament d’Interior. A continuació us fem un resum dels punts que s’hi van tractar.
 
- Nova seu de la Jonquera: Està que entri en funcionament a principis d’estiu. Hi ha dues empreses que fan la part d’arquitectura i instal·lacions la qual cosa complica l’execució de les obres.
 
- Comissaria de Torredembarra: La previsió és finalitzar les obres durant el proper mes d’abril.
 
- ABP Manresa: El laboratori de Policia Científica està acabat i falta posar-lo en marxa. La porta de sortida d’emergència està en procés de reparació. L’OAC conjunta amb la PL de Manresa esta pràcticament finalitzada i ja s’estan col·locant els mobles.
 
- ABP Igualada:  SERSECO està estudiant com fer la millora de la tanca d’accés per donar seguretat a la rampa.
 
- ABP Hospitalet:  SERSECO també està valorant la porta i control d’accés a l’edifici. La porta que es col·loca es amb vidres contra actes vandàlics tipus P5A. No són del tipus BR1S amb capacitat de repel·lir impactes de bala.
 
- ASA: Està tot finalitzat. Només falta ocupar les instal·lacions i depèn d’AENA. També es refarà la zona de recepció ciutadana on es troben tots els cossos policials.
 
- ABP La Bisbal d’Empordà: S’està fent el projecte per refer exteriorment l’escala interior.
 
- CD Banyoles: Es col·locaran mòduls per fer de vestidors. S’està estudiant l’ampliació de la comissaria de cara al 2025 si hi ha pressupost
 
- OAC Portbou: No s’ha resolt res, ni de la caldera, ni de l’espai  ja que l’Ajuntament no disposa de partida econòmica per fer-ho.
 
- ABP Olot: La malla metàl·lica de tancament del perímetre està feta malbé i es repararà amb una licitació d’obra menor.
 
- ABP Ciutat Vella: L’ascensor no s’ha pogut licitar per la manca d’un enginyer a la regió.
 
- ABP Gràcia: Dels dos ascensors un no funciona i l’altre s’acaba de reparar. També s’han iniciat els treballs de la comissaria virtual a la 5º planta.
 
- Ed. Les Corts:  Respecte el concurs per renovar el sistema de climatització s’ha presentat un i no es pot executar de moment. A l’ACD, es farà una redistribució interior amb una durada d’uns 5 mesos (inici a l’abril). A l’edifici B s’ha acabat la instal·lació del sistema de refrigeració i calefacció i només cal posar-ho en marxa (està previst pel març).
 
- ABP Cerdanyola: No han rebut resposta de l’Ajuntament per tal de definir com fer la part exterior posterior.
 
- CD Salou: Es té previs el projecte de nous vestidors pel març. Es col·locarà un mòdul que farà de vestidor per dones i una vegada fetes les obres es passarà als homes. En quan a la Galeria de Tir, SERSECO està estudiant com millorar la instal·lació per dotar-la de més seguretat.
 
- Espai Gavarres: S’està buscant espai per fer una comissaria conjunta de Mossos i Agents Rurals i, si hi ha pressupost seria de cara al 2025.
 
- ABP La Seu d’Urgell: En quan a les dependències situades al Camí Reial s’està pendent de licitació. Es preveu una durada de 6 mesos.
 
- ABP Sort: Es preveu una ampliació de vestidors de cara al mes d’abril. També s’està preparant un projecte de redistribució interior de cara al 2025 en cas de disposar de pressupost.
 
- ABP Lleida: Es faran obres de millora a la recepció col·locant portes de seguretat. L’obra està prevista pel maig. Respecte a les obres del PIREP es desconeix encara si es faran per l’interior o per l’exterior. El projecte està pensat per l’interior però infraestructures no ho té clar i prefereix l’exterior. Respecte a la redistribució interior es preveu de cara al 2025 si es disposa de pressupost. Es té clar que Lleida necessita una solució general per totes les dependències.
 
- ABP Pont de Suert: S’ha fet reunió amb l’Ajuntament que ha acceptat un augment de volumetria. Ara cal fer el projecte amb les necessitats de la comissaria.
 
- ABP Tàrrega: Es planteja una ampliació de la comissaria de cara al 2025-2026
 
- ABP Balaguer: S’està preparant per fer l’ampliació de l’OAC i la sala de Brífing.
 
- CD Les Borges Blanques: S’està fent l’adequació del GAV.
 
- CD Mollerussa: El projecte executiu està fet. Es licitarà al juliol i es preveu els final d’obra de cara al 2026.
 
- Espai destinat als Mossos del Parlament: S’ha parlat amb infraestructures del Parlament per tal que dignifiquin l’espai.
 
- RAM de càmeres: Substitució per digital a RPMN, RPMS i RPB està executada al 63 % es té previst finalitzat al juny. En quan a les de la RP Tarragona i Terres de l’Ebre estan executades al 72 % i es finalitzarà al maig.
 
- Il·luminacions perimetrals: Girona, Central i Ponent estarà finalitzat al març.
- Obres PIREP: De les sis adaptacions n’estan licitades cinc. La de la Seu d’Urgell ha quedat sense cap oferta i  per tant es contractarà per una altre via. A finals de maig es començaran a executar.
 
- Refredadores: Estan en marxa les de Roses, La Bisbal i Vic.
 
- Substitució de calderes de gasoil: S’han fet les de Solsona i Puigcerdà. Faltaria la de la Seu d’Urgell.
 
- Ampliació vestidors: Amb mòduls està prevista a Cerdanyola, Mollet, Banyoles i ART Girona.
 
- Hangar unitat helicòpters:  Infraestructures no disposa d’informació. L’empresa adjudicatària del servei dels helicòpters és qui farà l’hangar.
 
- Protecció vehicles ARRO: S’està estudiant la possibilitat de fer marquesines, en llocs on hi ha espai i en les zones on hi ha les temperatures i radiació més extrema per protegir els vehicles.
 
- Antenes de telefonia en edificis policials: La Generalitat va signar un decret on afavoria la col·locació d’antenes en els edificis públics. Se’ns diu que es fan mesures d’electromagnetismes, es demana que se’ns facin arribar aquestes mesures.
 
- Camp d’entrenament (Killer Houre) per al GEI: Se’ns diu que des d’Infraestructures no han rebut cap petició per fer una nova instal·lació d’aquest tipus, que un cop la rebin ho estudiaran.
 
Aquestes han estat les qüestions tractades. Per a més informació us podeu posar en contacte amb els nostres delegats i delegades.
 
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-62/2024 
DATA:19 de Març de 2024
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies