COMUNICATS, INVESTIGACIÓ 
Sobre la planificació de l’horari especial específic 
La nostra organització sindical ja ha reclamat la necessitat d'eliminar l'horari especial específic que pateixen especialment les unitats d'investigació del cos de mossos d'esquadra. Hem detectat a més certes artimanyes en alguns serveis que no respecten les poques garanties que té aquest horari. És per això que des de la nostra organització sindical us fem aquest comunicat resumint-vos quines son les condicions de l'especial específic. 
 
Son algunes les destinacions que, des de la Secretaria d’Investigació del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) hem detectat que no s’està imputant de manera correcta la planificació horària dels efectius policials. A aquest efecte ja tenim prou llast que el nostre règim horari no tingui pràcticament garanties ni compensacions per canvi de planificació, com per a què a més, se’ns estigui estafant amb la imputació horària. Per aquest motiu i sense descartar l’atenció personalitzada que rebeu per casos concrets, intentarem fer un resum en aquest comunicat per tal de solucionar els possibles dubtes.

Primer de tot hem de tenir clar que les persones membres del cos de Mossos d’Esquadra (també les d’investigació) tenim una jornada anual de 1680 hores planificades. Això vol dir que durant l’any no ens poden obligar a treballar més hores que aquestes de manera programada. Aquestes hores no inclouen les que es treballen conseqüència de perllongaments, les quals (quan es treballen) s’imputen a la Bossa Lineal (BL). Recordem que els perllongaments són fets sobrevinguts durant la jornada laboral (una detenció, un avís urgent d’última hora...) i mai poden ser fets dels que prèviament a l’inici del servei s’ha tingut coneixement.

A tall d’exemple, si tenim un operatiu programat per començar a les 5 del matí que s’ha d’allargar fins les 14:30, la nostra planificació ha de cobrir aquesta franja horària (9 hores i 30 minuts). No es pot planificar un torn de matí de 7 a 14:30 hores (planificació habitual) i després imputar les dues primeres a la BL. En aquest cas TOTES LES HORES són planificades i per tant cal restar-les de les 1680 hores anuals.

Per altra banda tenim la bossa de Coeficient (BC) en la qual s’imputen totes les hores que ens planifiquen a partir del moment que s’han treballat les 1680 hores anuals i, segons informació de la SGRH, aquestes s’imputen en el moment que administrativament es tanca l’any (aproximadament al mes d’abril o maig).

Així, i també per a què no us enganyin, recordem que quan ens obliguin a estar disponibles al telèfon per una guàrdia no presencial (GNP) SEMPRE S’IMPUTARAN 12 MINUTS PER HORA i, en cas d’activació s’imputaran 6 hores com a mínim, podent reclamar a més el pagament del corresponent quilometratge (amb un màxim de 105 quilometres) des del lloc on ens trobem fins al centre de treball. En resum podeu observar el quadre que se us adjunta en aquest comunicat per saber quines son les qüestions que regulen l'horari especial específic.

Per acabar recordeu que no es pot modificar la jornada treballada en mesos anteriors, conserveu els fulls d’imputació horària per poder comprovar sempre la correcta planificació i en cas de dubte teniu a la vostra disposició als delegats i delegades del SAP-FEPOL. Per tant la nostra organització sindical resta a disposició de la seva afiliació per resoldre i defensar els vostres interessos davant del servei.
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-31/2023 
DATA:27 de Febrer de 2023
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies