COMUNICATS 
Al cos de mossos d’esquadra ens cal calma i ens sobra soroll! 
Comunicat respecte la situació actual del cos i respecte el cessament del Comissari en Cap Josep Maria Estela  
 
Barcelona, 17 d’octubre de 2022.-
 
Avui, la Policia de la Generalitat es troba davant d’un nou relleu al capdavant de la Prefectura del cos de mossos d’esquadra. Un nou relleu que aguditza una crisi molt important i que arriba després de dies on el soroll, les sospites i les filtracions als mitjans de comunicació han estat constants i reiterades.

A aquest efecte, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) no pot quedar-se aliè al que s’ha viscut i està succeint aquests dies. Per aquest motiu, la nostra organització sindical fa les següents valoracions:

Primer.- No és nou que la nostra organització sindical ha vingut i ve reivindicant, la necessitat d’assegurar un període d’estabilitat per al cos de mossos d’esquadra. El desgast patit al llarg d’aquests darrers anys i la incertesa que han provocat, tant els esdeveniments històrics com els continus canvis en la direcció operativa del cos, fa imprescindible ara més que mai un projecte de seguretat ferm que doni resposta a les necessitats que la ciutadania ens reclama.

Segon.- Considerem que aquesta estabilitat exigida, també se la mereixia la Prefectura que avui ha vist cessada la seva màxima figura, el Comissari en Cap Josep Maria Estela. Encara no fa un any que el Comissari Estela i el seu equip van ser escollits pel mateix Govern que avui l’ha cessat. És per això que, en els òrgans de participació del cos, el Departament d’Interior haurà de donar les explicacions pertinents que justifiquin aquest nou canvi.

Tercer.- La nostra organització lamenta i condemna el soroll que s’ha produït aquests darrers dies sobre els canvis en la Prefectura del cos de mossos d’esquadra. Lamentem a més, que aquest soroll s’hagi produït especialment des de dins del propi cos i des de dins del propi Departament. Un Departament i un cos que (des de les seves respectives direccions) haurien de vetllar per prestigiar una institució, que està essent excessivament maltractada aquests darrers anys.

Quart.- Com a sindicat majoritari denunciem que, amb episodis com els viscuts aquests dies, s’incrementa la distància  (ja prou evident i existent) entre la base i la cúpula política i operativa del cos. Els mossos i les mosses d’esquadra de base son dignes dels màxims RESPECTES que una professió com la nostra mereix.

Cinquè.- Lamentem i condemnem el debat que s’ha produït al voltant de l’elecció de les noves persones que assumiran la nova tasca de comissaris i comissàries. Persones de qui, SAP-FEPOL està segur de la seva vàlua i de la seva professionalitat. Polemitzar sobre la feminització del cos per escollir unes persones davant les altres, fa un flac favor a les seleccionades i a tot un Pla d’Igualtat que, més enllà de les quotes, contempla cent cinquanta-set (157) mesures més.

Sisè.-   Per últim és evident que la societat catalana i el Parlament que la representa ha de fer una clara reflexió sobre els fets esdevinguts aquests darrers anys amb el cos i sobre quin ha de ser el seu model policial. No obstant és igualment evident, que el “Model Policial” MAI POT CONSTRUÏR-SE (com així alguns intenten) des de la desconfiança als cossos policials que duen a terme la difícil tasca de la seguretat pública.

Per tots els extrems esmentats, la nostra organització sindical agraeix la tasca que el Comissari Estela ha fet al capdavant del cos de mossos d’esquadra i, tot esperant rebre les explicacions oportunes respecte el seu cessament en un Consell de la Policia que el propi Departament hauria de convocar de manera extraordinària, exigim l’obertura d’un procés estable que permeti dur a terme tots els projectes que com a cos tenim sobre la taula.  
  
NÚMERO DE COMUNICAT:C-175/2022 
DATA:17 de Octubre de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto