METROPOLITANA BARCELONA, COMUNICATS 
Els sindicats de la FEPOL cediran el seu espai sindical de l’ABP Nou Barris a l’ARTU, per evitar el trasllat a Sants 
En un escrit adreçat a la SGRH i a la Cap de la RPMB, SAP, SME i SEIME han reclamat que no s’enviï a ARTU a l’ABP Sants – Montjuïc, tal i com així estava previst i que s’ubiquin aquests efectius a Nou Barris  
 
Barcelona, 21 de novembre del 2023.-
 
El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i el Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL) hem elevat a la Subdirecció general de recursos humans la queixa generalitzada que ha provocat la intenció de traslladar els efectius d’ASMET, de la Comissaria de Sant Martí fins a la de Sants – Montjuïc.

Des d’ambdues organitzacions sindicals hem estat treballant colze a colze amb els efectius policials per justificar, la necessitat de no traslladar fins Sants a aquests efectius policials. Fer-ho significaria dificultar (i molt) la realització de les tasques policials, en tant que es traslladaria els efectius de tota una àrea, fins a unes dependències policials ubicades en un dels extrems de la ciutat, amb greus dificultats de comunicació.

A més de la justificació, SAP i SME hem recollit una enquesta amb la qual s’acredita que, del total  d’efectius afectats, tres quartes parts han manifestat que aquest trasllat els provocaria greus problemes en la seva conciliació familiar amb la vida laboral, així com també que estarien disposats a demanar un canvi de destinació en els propers concursos o oferiments.

Per tant  és imprescindible (i així s’ha dit en l’escrit registrat avui) que de manera immediata, la Subdirecció general de recursos humans i la Regió Policial Metropolitana de Barcelona aturin el projecte de trasllat, ja que en cap cas l’organització es pot permetre que d’aquest se n’origini un problema.

Així mateix, i amb l’ànim d’oferir les màximes alternatives possibles, ambdues organitzacions sindicals hem ofert una alternativa a aquesta intenció. Aquesta seria la de traslladar l’ARTU a les dependències sindicals que els sindicats de la FEPOL tenen a la segona planta de la Comissaria de Nou Barris. Un espai prou ampli que compleix amb totes les garanties per acollir a tots els efectius policials.

És evident que Nou Barris és més cèntric i amb millor comunicació que Sants – Montjuïc i per tant, és una proposta més òptima per a tenir en compte de manera provisional mentre no es realitzen les obres a la Comissaria de Sant Martí.

Per tot plegat, en l’escrit registrat, des d’ambdues organitzacions sindicals hem instat (tant a la Subdirecció, com a la pròpia Cap Regional) que acceptin la nostra proposta i que, per contra d’enviar l’ARTU fins a la Comissaria de Sants (cosa que provocaria un problema), se l’enviï a la Comissaria de Nou Barris en l’espai sindical que ara, els sindicats de la FEPOL (SAP, SME i SEIME) estan utilitzant a dia d’avui per a fer les tasques sindicals i de formació.

Esperem tenir notícies molt properament i donar per acabat una qüestió que a dia d’avui preocupa de manera considerable als efectius policials afectats.

 
    
NÚMERO DE COMUNICAT:C-202/2023 
DATA:21 de Novembre de 2023
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies