COMUNICATS, TRÀNSIT 
La manca i la propera caducitat dels cascs de trànsit posa en risc el patrullatge en motocicleta 
En algunes destinacions tindran properament més del 60% dels cascs caducats, la qual cosa provocarà que els especialistes de trànsit no puguin desenvolupar les seves tasques amb la motocicleta. Aquest fet, sumat a la manca de vehicles que encara tenim dificultarà el servei de seguretat viària.    
 
Barcelona, 22 de desembre del 2021.-
 
La Secció Sindical de Trànsit del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha detectat que una quantitat de cascs  que utilitzen els i les especialistes estan caducant. Aquest fet està impedint ja a dia d’avui, i pot fer-ho encara més si no es renoven amb immediatesa, el patrullatge en motocicleta.

I és que en 10 mesos, sectors tan importants com el de Mollet del Vallès, tindrà més del 60% dels cascs caducats i els seus respectius motoristes quedaran immobilitzats per aquesta manca de l’equip de protecció individual.

La nostra organització sindical és coneixedora que actualment, una quantitat important de motoristes, ja no poden exercir les seves funcions en motocicleta perquè tenen el seu casc caducat i per tant, aquest element de protecció no compleix amb els requisits imprescindibles. Aquests extrems, sumat al fet que encara desconeixem si hi ha previsió d’una nova licitació, faran que el problema esdevingui greu per al servei de prevenció viària.

A més, des del SAP-FEPOL recordem que a tota aquesta situació, cal afegir-li el reduït número de vehicles de quatre rodes que tenim per treballar i l’estat deficient d’alguns d’ells. Això fa que per tot plegat sigui necessària una acció urgent que millori la situació plantejada en aquest comunicat.

Aquest és un tema que la nostra organització sindical tenia previst portar a la reunió que el passat 2 de desembre vam mantenir amb els Caps de la Comissaria General de Mobilitat però que, per qüestions de temps no vam poder tractar.

És per això que esperem que a la major brevetat possible, la Direcció General de la Policia acceleri els tràmits que permeti la compra immediata d’aquest equip de protecció i la substitució de tots aquells cascs que estan a dia d’avui caducats o que estan a les portes d’estar-ho.
      
NÚMERO DE COMUNICAT:C-180/2021 
DATA:22 de Desembre de 2021
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies