COMUNICATS 
SAP i SME presentem incident d’execució de la mesura cautelar i reclamem el seu compliment immediat 
Ambdues organitzacions sindicals reclamem al Departament d’Interior que deixi d’ignorar les resolucions judicials i suspengui de manera immediata la convocatòria de Major.   
 
Barcelona, 5 de juny del 2024.-
 
Tal i com féssim públic en comunicat de 3 de juny, el Jutjat Contenciós Administratiu número 8 de Barcelona ha estimat íntegrament la petició de mesures cautelars consistents en la suspensió de la convocatòria mitjançant el sistema de lliure designació, per cobrir una plaça de la categoria de Major de l’escala superior del cos de Mossos d’Esquadra (convocatòria 55/24).

En aquest sentit, la Magistrada del Jutjat Contenciós Administratiu estimava els nostres arguments i procedia a suspendre la convocatòria en qüestió, ja que no fer-ho podria suposar greus perjudicis tant per a l’Administració com per a terceres persones.

Malgrat la claredat meridiana de l’auto judicial, des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i des del Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL) hem observat que hores d’ara, la suspensió  de la convocatòria no s’ha fet efectiva en tant que el curs de formació de Major encara es segueix efectuant.
Per tant, el Departament d’Interior hores d’ara NO hauria procedit (tal i com així ha determinat l’autoritat judicial) a la suspensió cautelar de la convocatòria impugnada.

Per tot plegat, des d’ambdues organitzacions sindicals considerem que el Departament d’Interior estaria incomplint una resolució judicial i alhora que més, estaria ocasionant una despesa econòmica considerable a càrrec dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya.

Així, en atenció a aquests esdeveniments, ambdues organitzacions sindicals hem presentat avui un incident d’execució de mesura cautelar davant la Magistrada titular del JC número 8 de Barcelona, per tal que (1) requereixi al Departament d’Interior a fer efectiu el compliment immediat de la resolució judicial i (2) acrediti que així ho està fent.  

Així mateix, i en tant que ens podem trobar davant d’una presumpta desobediència d’un mandat judicial, ambdues organitzacions sindicals hem instat al JC número 8 de Barcelona, a fi que ordeni a l’Administració el cessament imminent d’aquesta conducta, al nostre entendre certament irresponsable.

Amb aquest nou comunicat, des del SAP-FEPOL i SME-FEPOL  tornem a reprovar el comportament que segueixen tenint els responsables polítics del Departament d’Interior i de la Direcció General de la Policia, més quan aquests són perfectament coneixedors del que implica la suspensió cautelar de la convocatòria i que el curs d’especialització és una de les parts de la mateixa.

Així mateix,  des d’ambdues organització sindicals volem posar de nou en valor la professionalitat de tot el cos de mossos d’esquadra i el bon nom de la Institució que nosaltres també representem. Una Institució que en cap cas es pot veure representada o fins i tot perjudicada, per la imatge que aquests dies està oferint el Departament d’Interior.
    
NÚMERO DE COMUNICAT:C-106/2024 
DATA:5 de Juny de 2024
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies