METROPOLITANA SUD, COMUNICATS, ORDRE PÚBLIC 
SAP-FEPOL denuncia que els efectius d’ARRO de la RPM Sud hagin d’aguantar 42ºC a l’interior de les furgonetes 
Els sistemes de climatització de les FORD TRÀNSIT 350L 2.2 TD de l’any 2009 es mostra absolutament insuficient per condicionar el seu interior. La nostra organització sindical ha reclamat al Subdirector General d’Administració i Serveis que de manera urgent substitueixi tot el parc mòbil de l'ARRO Metro Sud però especialment les CME 3437, CME 3435 i CME 3447.  
 
Barcelona, 9 de juliol del 2022.-
 
El passat 28 de juny, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) feia un comunicat denunciant la situació que havien de patir les persones preses en centres penitenciaris que havien de ser traslladades, com a conseqüència de les altes temperatures que s’arribaven a assolir a l’interior dels vehicles policials. Una situació que també havien de patir, dèiem en aquell comunicat, els efectius de les ARRO.

Avui, la Secció Sindical d’Ordre Públic de SAP-FEPOL ha de tornar a denunciar que les altes temperatures es segueixen produint i que, especialment els efectius de l’ARRO Metro Sud veuen com no se li ofereix cap tipus d’alternativa en la realització del servei.

I és el que el 95% del parc mòbil de l’ARRO RPM Sud està format pel model de furgoneta de FORD TRÀNSIT 350L 2.2 TD de l’any 2009. Un model que, essent dels mes antics de tot el parc mòbil de les ARRO, tenen un sistema de climatització que mai ha estat eficient per mantenir temperatures òptimes a tot l’interior de l’habitacle.

Les contínues càrregues de gas (algunes furgonetes amb més de 10 càrregues) es mostren absolutament insuficients (ja que no és un problema de falta de gas). És la tecnologia o el sistema de climatització, certament rudimentari i obsolet d’aquestes furgonetes, el que està provocant que els efectius policials hagin d’aguantar temperatures, durant llargues hores, que superen els 42ºC.

Recordem que a l’interior d’aquests vehicles hi van set (7) efectius d’ARRO que van equipats amb una granota ignífuga, amb una armilla de protecció balística, amb botes i un cinturó amb material policial. Tot, dins d’una furgoneta construïda amb parets interiors de metall que no disposen de cap material ni tractament aïllant contra les altes o baixes temperatures.

El problema s’agreuja quan aquests efectius policials han de realitzar punts de control i el vehicle ha de restar aturat, ja que la temperatura que s’assoleix al seu interior és altament insuportable.

Per tot plegat, la nostra organització sindical amb aquest comunicat (que el portarà a la propera Comissió de Material) denuncia aquesta situació i insta al Subdirector General d’Administració i Serveis que de manera urgent gestioni una solució per aquesta situació i que, del total d’onze furgonetes que forma el parc mòbil de l’ARRO de la RPM Sud, es vagi substituint, buscant un recanvi de manera urgent per la CME 3437, la CME 3435 i la CME 3447.
  
NÚMERO DE COMUNICAT:C-128/2022 
DATA:9 de Juliol de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto