COMUNICATS, ORDRE PÚBLIC 
Arxivada la denúncia contra un efectiu d’ARRO acusat d’atropellar un manifestant a Tarragona 
Després de tres anys d'instrucció, el Jutajt d'Instrucció 1 de Tarragona ha arxivat la causa concloent que l'atropellament va ser absolutament involuntari i inevitable per part dels efectius policials.  
 
Tarragona, 20 de gener del 2023.-
 
Els serveis jurídics del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL), sota la direcció lletrada de l’advocada Nuria Clotet, han aconseguit l’arxiu de la denúncia presentada contra un membre del cos de mossos d’esquadra acusat d’un delictes de lesions.

Recordem que durant l’octubre del 2019,  en el marc dels aldarulls post sentència produïts a la localitat de Tarragona, un noi va ser atropellat (accidentalment i de manera desafortunada) per una furgoneta de l’ARRO del cos de mossos d’esquadra. Les imatges ràpidament es van fer virals i les acusacions contra els efectius policials, donant per fet les seves males intencions, no van trigar a arribar.

A aquest efecte, el Jutjat d’Instrucció número 1 de Tarragona va instruir diligències per un presumpte delicte de lesions. L’acusació sostenia la intencionalitat del conductor del vehicle policial d’atropellar i malferir el propi manifestant.

Així, després de tres anys d’investigació judicial, el Jutjat d’Instrucció ha arxivat finalment la denuncia interposada i, donant suport als arguments defensats pels serveis jurídics de SAP-FEPOL, considera que l’atropellament, en cap cas es va realitzar de manera voluntària.

És més, la Magistrada instructora considera que l’atropellament va ser fins i tot inevitable, en tant que  tot plegat es va produir després que els manifestants (els quals van actuar de manera violenta contra la força policial) desplacessin el propi contenidor, quedant el l’aleshores ferit, al darrera d’aquest.

Per tot plegat, SAP-FEPOL celebra l’arxiu d’aquesta causa judicial la qual, no només  es va obrir contra un efectiu policial, sinó que a més, va ser utilitzada per part de diferents associacions (malgrat ha quedat acreditat el context de gran violència dels manifestants), per desprestigiar (de nou) totes les unitats d’ordre públic del cos de mossos d’esquadra, acusant-les d’actuar de manera desproporcionada.
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-13/2023 
DATA:20 de Gener de 2023
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies