COMUNICATS 
L’Administració pretén negociar mesures que ja ens reconeixen els propis jutjats i el TSJC 
Segons una resposta de la SGRH a un escrit presentat per la nostra organització, el Departament d'Interior pretén negociar la compensació per l'assumpció de responsabilitats superiors a la categoria professional que s'ocupa, quan aquest és un dret que el propi Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ja han reconegut per demandes guanyades pels nostres serveis jurídics  
 
Barcelona, 10 de maig del 2023.-
 
En escrit adreçat a en data de 15 de març, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) instava a l’Administració a modificar la Instrucció 6/2022 sobre la provisió temporal de llocs de treball del CME i que, mentrestant es prenguessin “determinades mesures per compensar les persones que estan assumint tasques de superior responsabilitat a les que els hi corresponen per la seva categoria professional”.

Sobre aquesta darrera petició, la Subdirecció general de recursos humans ens ha manifestat (també per escrit) que “com ja sou coneixedors, aquesta qüestió s’ha incorporat en els temes marc que ha d’abordar la Mesa de Negociació, formada pel Departament d’Interior i les organitzacions sindicals representatives del CME”.

A aquest efecte des del SAP-FEPOL ens preguntem com es pot acceptar la negociació d’una qüestió que ja se’ns està reconeixent judicialment? Recordem que el reconeixement retributiu per assumir funcions de categories superiors ha estat guanyat als jutjats pels nostres serveis jurídics.

Un munt de Jutjats del Contenciós - Administratiu, així com el propi Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ja han reconegut un dret que pel què es veu, ara l’Administració (i entenem també la plataforma “unitària” sindical) vol dur a la Mesa de Negociació.

Des de la nostra organització sindical ja avancem que no pensem negociar una mesura o dret que ja ens estan reconeixent els propis tribunals. Un dret que de fet,  l’Administració ja hauria de reconèixer de ple dret i no litigar en cadascuna de les reclamacions que els nostres serveis jurídics, en defensa dels interessos de les persones afiliades a SAP-FEPOL segueixen iniciant habitualment.

Per tot plegat, des del SAP-FEPOL, conjuntament amb les altres organitzacions sindicals amb les qui compartim projecte, seguirem reivindicant prioritzar la negociació en (1) incrementar les retribucions del nostre col·lectiu (3290 euros anuals), (2) reduir la jornada laboral fins a les 1.520 hores i compensar econòmicament la disponibilitat i el treball en dies festius.
  
NÚMERO DE COMUNICAT:C-88/2023 
DATA:10 de Maig de 2023
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies